HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partiler Muş milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Muş milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Muş milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Muş milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 3 milletvekiliyle temsil edilecek Muş'ta geçmiş seçimlerde mücadele HDP ve AKP arasında yaşandı. Muş'ta 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Muş'ta en çok oyu yüzde 61,24 ile Selahattin Demirtaş aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 35,57 oranında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 3,18 oranında oy alabildi.

Muş'ta 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 48,5 ile AKP aldı. BDP yüzde 40,8 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. SP ise yüzde 3,7 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 2,5 oy oranı ile MHP takip etti. Böylece AKP'li Feyat Asya, Muş Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Muş'ta AKP yüzde 42,86 oy oranına ulaştı. bağımsız yüzde 23,05 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci isim oldu. Sırrı Sakık'ın oy oranı ise 21,44 oldu. Bu isimleri yüzde 4,14 oy oranı ile CHP, yüzde 4,12 oy oranı ile MHP takip etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler