HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği: Bizi derinden rahatsız etti

HDP Eşgenel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı verilmesinin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiği bir mesaj yayımladı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği: Bizi derinden rahatsız etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Büyükelçiliği, yayınladığı mesajda duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, dün geceden itibaren HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerine yönelik sürdürülen operasyon dolayısıyla açıklama yayımladı.

ABD Büyükelçiliği'nin Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, ABD Dışişleri Bakanı'nın demokrasi ve insan haklarından sorumlu yardımcısı Tom Malinowski'nin İngilizce attığı tweet'in Türkçe tercümesi yer aldı.

Gözaltına almalar ve tutuklamalar ile birlikte Türkiye genelinde yaşanan internet ve sosyal medya kesintilerine de değinilen açıklamada, "Türk hükümetinin HDP liderlerini ve diğer milletvekillerini tutuklayıp, internete erişimi engellemesi dost&müttefik olarak bizi derinden rahatsız etti. Demokrasilerin, seçilmiş milletvekillerine karşı yasal işlemde bulunurken, bu işlemi haklı çıkarma ve adalete güveni koruma üstün görevi var" denildi.

Malinovski, attığı bir başka tweet'te ise, "Demokrasilerin, seçilmiş vekillere karşı yasal işlemde bulunurken, bu işlemi haklı çıkarma ve adalete güveni koruma görevi var. Basın özgürlüğü ve internet erişimi sağlıklı demokrasi ve ekonomi için esastır.Türkiye'yi, bilgiye erişimi yeniden sağlamaya çağırıyorum" ifadesini kullandı.

ANKA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler