HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin yanlışlıkla vurduğu YPG'lilerin cenazesi toprağa verildi

ABD önceki gün yanlışlıkla terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin oluşturduğu SDG mevziilerini bombaladığını duyurmuştu. ABD bombardımanında aralarında YPG'lilerin de bulunduğu 18 SDG'linin öldüğü açıklanmıştı. SDG'lilerin cenazeleri dün Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan Telabyad ilçesinde toprağa verildi. YPG flamalarının açıldığı cenazelerde tabutlara SDG örtüleri örtüldü.

ABD'nin yanlışlıkla vurduğu YPG'lilerin cenazesi toprağa verildi

Pentagon, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye'de yanlışlıkla Washington tarafından desteklenen Kürt ve Arap güçlerini vurduğunu açıkladı. Hava saldırısında 18 Suriye Demokratik Güçleri üyesi öldü. 18 SDG'li bugün defnedildi.

Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Koalisyon uçaklarının 11 Nisan’da Tabka’nın güneyine düzenlediği hava saldırısında 18 SDG militanının öldüğü bildirildi” denilmişti. Açıklamada, koalisyonun, SDG ile yakın temasta olduğu, trajik olaya rağmen örgütü DEAŞ’a karşı destekleyeceği kaydedildi.

Suriye Demokratik Güçleri üyeleri Tabka kentinde 27 Mart'ta çatılarda gözetleme görevi yapıyor

PENTAGON BÖLGEDE IŞİD'İN OLDUĞUNU ZANNEDİYORMUŞ

Pentagon'dan yapılan açıklamada, müttefik kuvvetlerin kendilerine o bölgede Irak Şam İslam Devleti militanlarının olduğuna ilişkin yanlış bilgi verdiği belirtildi.

Hava saldırısında 18 Suriye Demokratik Güçleri üyesinin öldüğü bildirildi.

Bakanlık'ın açıklamasında, "Saldırı, hedef noktasını IŞİD mevzisi olarak tanımlayan müttefik kuvvetler tarafından talep edildi" dendi.

Ardından "Hedef noktası, aslında Suriye Demokratik Güçleri'ne aitti" ifadesi kullanıldı.

Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) merkezinde Türkiye'nin "terör örgütü" olarak tanımladığı, ABD'nin ise IŞİD'e karşı bir müttefik olarak destek verdiği Halk Savunma Birlikleri (YPG) yer alıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler