HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Cömer cömert mezarı başında anıldı

Hatay'da Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yaptırılan anıt mezarı başında anıldı.

Armutlu Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreninde konuşma yapan TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Çervatoğlu, "Artık gençlerimiz ölmesin" dedi.

Abdullah Cömert için anıt mezar yapıldığını belirten Çervatoğlu, "Tüm Gezi şehitlerine böyle bir anıt mezar yapmayı düşünüyoruz. Temmuz ayında Ali İsmail Korkmaz'ın, 10 gün sonra da Mehmet Ayvalıtaş'ın mezarı tamamlanacak. Böyle bir anıtı hiç yapmak istemezdik. İçimiz kanıyor. Bir ülkede, demokrasi, özgürlükler olmayınca, özgürlükler için mücadele edenlerin anıt mezarını yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Anıt mezarda, Abdullah Cömert'in bazalt taşına oyularak yüzü çizildiği, doğum ve ölüm tarihlerinin yer aldığı, ayrıca Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için oyulmuş toplam 8 delik bulunuyor.

Abdullah Cömert'in ablası Meryem Cömert ise yaptığını konuşmada, kardeşinin ülkede özgürlüklerin kazanılması uğruna ölümü göze aldığını ifade ederek, "Kardeşimin yaktığı özgürlük meşalesini bizler taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Anma törenine Eskişehir'de çıkan Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da katıldı. Abdullah Cömert'in yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı ve anıt mezar başında ağladıkları görüldü. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler