HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AUZEF sınav yerleri tercihleri bugün sona eriyor

AUZEF sınav yerleri tercih işlemleri AUZEFOYS'ta başladı. AUZEF sınav tarihleri giderek yaklaşırken, öğrenciler son olarak bugün AUZEF sınav yerleri tercihi yapabilecekler.

AUZEF sınav yerleri tercihleri bugün sona eriyor

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde öğrenimini sürdüren öğrenciler bugünlerde merakla AUZEF sınav yerleri konusunda araştırma yapıyorlar. Sınavlar öncesinde öğrencilerin merak ettikleri AUZEF sınav yerleri için tercih dönemi başladı. AUZEF sınav tarihlerinin yaklaştığı bu günlerde sınava nerede gireceği konusunda öğrencilerin tercihlerini tamamlamaları gerekiyor. AUZEF sınav yerleri konusundaki işlemler için AUZEFOYS (Öğrenme Yönetim Sistemi) kullanılıyor. Bu nedenle binlerce öğrenci AUZEFOYS sistemine akın ediyor. Adayların bu konuda tercih yapmamaları halinde sınava girememe gibi bir sorunu olmayacak ancak ikamet ettikleri yerlere göre sıkıntı yaşayabilecekler. Peki AUZEF sınav yerleri nasıl yapılacak? AUZEF sınav tarihleri ne zaman? AUZEFOYS dahil olmak üzere konu hakkında tüm detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

AUZEF SINAV YERLERİ TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İstanbul Üniversitesi AUZEF'ten faydalanan öğrenciler için sınav vakti geldi, çattı. Bu kapsamda şimdi öğrencilerin sınav yeri tercihlerini yapmaları gerekiyor. AUZEF sınav yerleri için tercih süreci 18 Ekim'de başladı. Öğrenciler 25 Ekim 2016 tarihine kadar sınav yeri tercihlerini yapabilecekler. Öğrenciler tercih edebilecekleri pek çok şehir bulunuyor. Sınava girecek olanlar bu süreçte; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Muğla, Ordu, Ankara, Isparta, Osmaniye, İzmir, Sakarya, Aydın, İstanbul, Samsun, Balıkesir, Kahramanmaraş, Sivas, Bursa, Kayseri, Şanlıurfa, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli, Tokat, Diyarbakır, Konya, Trabzon, Düzce, Kütahya, Van, Edirne, Malatya, Yalova, Elazığ, Manisa, Zonguldak, Erzurum, Mardin illerini seçebilecekler ve buralarda sınavlara katılabilecekler. Ancak bu süreçte AUZEF sınav yerleri tercihini yapmayan adaylar için sistem otomatik olarak İstanbul'u seçecek ve bu adayların bu şehirde sınava girmeleri gerekecek. Yine bu tarihlerde yapılacak tercihlerin sadece ara sınavda değil, bitirme ve telafi sınavlarında da geçerli olacak.

AUZEFOYS için tıklayın

AUZEFOYS TERCİHLERİN ADRESİ OLACAK

AUZEFOYS bu süreçte öğrencilerin işlemlerini gerçekleştirecekleri adres olacak. Sınav yeri için tercih yapacak adaylar AUZEFOYS sistemine girerek tercihlerini yapabilecekler. Sadece öğrencilerin kullanabildiği bu sistemden sadece bu işlem değil, diğer işlemler de yapılabilecek.

AUZEF SINAV TARİHLERİ

Bu yılın sınavlarının hangi tarihlerde yapılacağı önceden belirlendi. Bir aksilik yaşanmaması durumunda uygulanacak sınavlar belirlenen tarihlerde yapılacak. Buna göre Güz dönemi ara sınavları 26-27 Kasım 2016 ve 3-4 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak. 24-25 Aralık 2016 ile 7-8 Ocak 2016'da ise bitirme sınavları gerçekleştirilecek. Bu sürecin ardından telafi sınavlarına girmesi gereken öğrenciler ise bu sınavlara 28-29 Ocak 2017 ile 4-5 Şubat 2017 tarihlerinde girebilecekler.

AUZEF'TE YER ALAN PROGRAMLAR

Kamu Yönetimi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Çocuk Gelişimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Medya ve İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Endüstri Mühendisliği, Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema, İktisat, Maliye, İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler