HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batman'da şehit düşen öğretmen son yolculuğuna uğurlandı. Aybüke Yalçın kimdir?

Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, gelin duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı. Tüm Türkiye'yi yasa boğan şehit öğretmen Aybüke Yalçın kimdir?

Batman'da şehit düşen öğretmen son yolculuğuna uğurlandı. Aybüke Yalçın kimdir?

Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın tüm Türkiye'yi yasa boğdu. İlk görev yeri olan Batman'da terör saldırısında şehit düşen Aybüke Yalçın İlçe Devlet Hastanesine kaldırılmış ve burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit öğretmenin cenazesi Batman'daki törenin ardından uçakla Ankara'ya buradan da doğum yeri olan Osmancık ilçesine getirilmişti. Batman'da şehit düşen öğretmen son yolculuğuna al bayrağa ve duvağa sarılı olarak uğurlandı.

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Aybüke Yalçın 1994 tarihinde dünyaya geldi. Aslen Çorum Osmancıklı olan Yalçın, 2016 Ekim'de Batman'ın Kozluk ilçesine atandı ve atamasının yapıldığı gün sevincini sosyal medya hesabından, "Öğretmen oldum ben" sözleriyle paylaştı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan ve müzikoloji bölümünde yüksek lisansa başlayan Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017 tarihinde Batman'da teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

ADI OKULUNA VERİLECEK

PKK'lı teröristlerin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik saldırısı sırasında şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi görev yaptığı okula verilecek.

ÖĞRENCİSİ DİLEK: ANNEMİZ GİBİYDİ

Öğrencilerinden Dilek Avcı, şehit öğretmenin kendilerine anne şefkatiyle yaklaştığını ve yakından ilgilendiğini anlattı.

Şenay Aybüke Yalçın'dan çok şey öğrendiklerini dile getiren Avcı, "Çok kısa sürede bize çok şeyler öğretti. Terör saldırısına maruz kaldı, mekanı cennet olsun. O bizim sadece müzik öğretmenimiz değildi, bir rehber öğretmen gibi dertlerimize ortak oluyordu. Bir öğretmendi ama annemiz gibiydi, çok iyiydi" ifadelerini kullandı.

Firdevs Akın da "Aybüke öğretmenimiz çok iyiydi. Ondan çok şey öğrendik. Örnek alınacak bir öğretmendi. Bize her konuda çok desteğini gördük. Çok üzüldük, keşke böyle olmasaydı" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler