HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayramda yediklerimiz kaç kalori: Baklava madlen çikolata şeker kaç kalori?

Ramazan bayramında yediklerimiz kaç kalori? Bayramda insanlar kapı kapı, konu komşu gezerek hasret gideriyorlar. Bu esnada yenen baklava, çikolata gibi gıdalar da sonrasında büyük sıkıntılar oluşturabiliyor. Peki, genellikle ramazan bayramı misafirliğinde önümüze konulan 'klasik tabaklarda' toplam kaç kalori bulunuyor? Baklava kaç kalori ve olmazsa olmazımız madlen çikolata kaç kalori?

Bayramda yediklerimiz kaç kalori: Baklava madlen çikolata şeker kaç kalori?

Ramazan bayramında kapı kapı, aile aile geziyoruz. Her kapıda da önümüze konulan bol şekerli yiyecekler, baklavalar, madlen çikolatalar... Diyette olanların veya kilo alma korkusu yaşayanlar açısından büyük problemlerden bir tanesi. Ramazan bayramı çerçevesinde doyamadığımız baklava kalorisi ne kadar? Madlen çikolata kalorisi ve şekerler kaç kalori, bu haberde inceyebilirsiniz.

Baklava kalorisi ile tüm albeniliğine karşın kendinden caydırıcı olabiliyor. Ancak; baklavanın kalorisi baklavanın yapılışından yapılışına değişir, özellikle sütlü nuriye gibi çeşitlerde kalori dengesi, en azından şeker miktarı açısından düşüyor. Ayrıca diyetisyenler, çikolata yiyecekler için bitter çikolata yenmesini tavsiye ediyorlar.

MADLEN ÇİKOLATA KAÇ KALORİ - MADLEN ÇİKOLATA BESİN DEĞERİ

1 parça madlen çikolata eğer sütlü çikolata ise, madlen çikolata kalorisi 5gr'ının 25 kalori olduğu kaydediliyor. Bunu düşünürken 1 parça madlen çikolatada, yani 5 gr'da 5 küp şeker olduğunu unutmayın. Bu çikolatanın yanında 2 şekerli bir çay içtiğinizde toplam 7 küp şeker almış olursunuz.

BAKLAVA KAÇ KALORİ? BAKLAVA BESİN DEĞERLERİ

Ramazan bayramının vazgeçilmesi, baklava kaç kalori diye sorulduğunda ortaya oldukça ilginç cevaplar çıkabiliyor. Şeker hastaları, kilo problemi yaşayanlar açısından kötü bir besin değerine sahip olmasına karşın, haftada, ayda 2 dilimlik bir baklavadan iyi bir besin değeri alınabilir. Zira oldukça önemli besin kaynağı olan lif konusunda iyi bir kaynak.

Besin Değerleri100 gr.1 Porsiyon (Orta)
Karbonhidrat (g)39.49 35.54
Protein (g)3.26 2.94
Yağ (g)11.96 10.76
Lif (g)1.09 0.98
Kolesterol (mg)17.4 15.66
Sodyum (mg)44.37 39.93
Potasyum (mg)111.58 100.42
Kalsiyum (mg)26.79 24.12
Vitamin A (iu)21.3 19.17
Vitamin C (mg)0.36 0.33
Demir0.58 0.53

BAKLAVA NASIL YENİR? İŞTE ADABI

"Bir kere çatalı, bıçağı bir masaya bırakın! Baklavayı elle, ters çevirerek ve taban hamurunu damağınıza yapıştırarak ısırın." Bir de iştahınıza hâkim olamadınız ve sayısız baklavayı midenize indirdiyseniz uzmanlar ayran, süt veya sodayla kan şekerinizi dengeleyebileceğinizi söylüyor. Yani baklava yedikten sonra çay veya kahve yerine ayran, süt ya da soda tüketmekte fayda var.

ONUNLA MUTLU OLACAĞIMIZA DAİR İNANCIMIZ BİLE BİZİ MUTLU EDER’

Kalorisiyle gözünüzü korkutmuş olabiliriz ama bardağın bir de dolu tarafına bakalım. İçeriğindeki tereyağı ve şeker sayesinde tek 1 dilim baklava bile huzurlu, dingin ve tok hissetmenizi sağlıyor. Sanki doping almışçasına enerjik hissettiriyor. Verdiği mutluluğun klasik tabiriyle parayla karşılığı yok! Aslında tereyağının direkt mutluluk verdiğine dair bulgu yok ama yediğinizde kan şekeri dengelenir. Dengelenmiş kan şekeri sakinlik ve huzur anlamına gelir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler