HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bugünün acı bilançosu: 5 şehit

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, şehit sayısı 3'e, yaralı sayısı da 9'a çıktı. Şırnak'ta ise 2 polis şehit oldu.

İlçenin Otogar Kavşağı'nda saat 12.20 sıralarında meydana gelen olayda, PKK'lı teröristler önceden tuzakladıkları patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Bazılarının durumu ağır olan yaralılar hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Sabah da 1 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı Nusaybin'de şehit sayısı 3'e, yaralı sayısı 9'a yükseldi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin'de PKK'lıların tuzakladığı bomba ile yaptığı saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"24 Mart 2016 Perşembe günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız saat 12.10’da şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞIRNAK'TA 2 ŞEHİT

Şırnak'ta bugün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu.

YÜKSEKOVA'DA ÇATIŞMALAR 3 MAHALLEDE YOĞUNLAŞTI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından 11 gün önce başlayan operasyonlar devam ederken, çatışmalar dünden bu yana 3 mahallede yoğunlaştı. İlçedeki hava ve zırhlı araç hareketliliği ise sürüyor.

Yüksekova'da barikatların kaldırılıp, hendeklerin kapatılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerin 13 Mart'ta başlattığı kapsamlı operasyonlar sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı dünkü açıklamasında ilçede şu ana kadar 65 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 34 el yapımı patlayıcının imha edildiğini belirtirken, operasyonların da dünden beri Cumhuriyet, Güngör ve Kaniheyder mahallelerinde yoğunlaştığı bildirildi.

Geçtiğimiz gün Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin binayı patlattıkları anın görüntüsü herkesi dehşete düşürmüştü

_**

**_​

Belirlenen hedeflere yapılan top atışının ardından zırhlı araçlarla girilen ve en çok barikat ve hendeğin bulunduğu Orman ve Kışla Mahalleleri'nde ise artık diğer mahallelere göre yüksek düzeylerde bir yoğunluğun olmadığı gözleniyor.

Yürütülen operasyonlarla birlikte ilçedeki zırhlı araç ve hava hareketliği de sürüyor.

PKK'NIN 'EL YAPIMI PATLAYICI' İMALATHANESİ İMHA EDİLDİ

22 Mart 2016 tarihinde Hakkari Yüksekova'da PKK'ya yönelik devam eden 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle' operasyonunda görev yapan güvenlik güçleri tarafından bir binada PKK'lılar tarafından kullanılan el yapımı patlayıcı imalathanesi ele geçirildi ve ve imha edildi.

Binada ele geçirilen ve imha edilen malzemeler şöyle; 10 zırhlı araçlar için basma düzenek, 2 ton amonyum nitrat, 55 düdüklü tencere ve çaydanlık içerisine hazırlanmış saniyeli fitil ateşlemeli el yapımı patlayıcı, 8’i boş 3’ü dolu mutfak tüpü, 150 elektrikli kapsül, 50 adi kapsül, 10 kilogram A4 patlayıcı, 500 metre saniyeli fitil, 300 metre kortex, 1 gergiden kurtulma el yapımı patlayıcı düzeneği, 3 bin metre elektrik kablosu, elektronik devreler, 500 metre misina ipi, 150 büyük boy 'Duracell' marka pil, 12 el bombası fünyesi, 2 savunma el bombası, 2 tuzaklanmış yangın tüpü, 150 litre mazot, parça tesiri için 2 koli 20’lik çivi, 1 piknik tüpü irtibatlı pürmüz, 1 jeneratör, muhtelif el yapımı patlayıcı yapımında ve izolesinde kullanılan bant ve kamuflaj için çuval."

(İHA-DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler