HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çanakkale'de vatandaşlar son depremlerle panik yaşadı

Çanakkale'de yaşanan son depremler vatandaşları korkuttu. Son depremlerde bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden sokağa çıktılar. Uzmanlar artçı sarsıntıların sürmesini beklediklerini ifade ettiler.

Çanakkale'de vatandaşlar son depremlerle panik yaşadı

Çanakkale'de yaşanan son depremler vatandaşlarda panik yarattı. Bugün yaşanan son depremlerde Çanakkale 4.3 ve 3.9 büyüklüğünde sarsıldı. Son depremlerde merkezüssü Çan ve Çeltik ilçeleri olarak belirlendi. Son depremlerin ardından artçı sarsıntıların devam etmesi bekleniyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada saat 11.02'de merkezüssü Çanakkale'nin Çan ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada ise saat 11.03'te Çanakkale'nin Çeltik ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı belirtildi. Çanakkale, Bademli açıklarında 16 Aralık Salı akşamı saat 20.06'da 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

AFAD, Çanakkale'nin Çan ilçesinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki depremin derinliğini 7 kilometre olarak tespit etti. Son depremler vatandaşlar tarafından hissedildi ve bazı vatandaşlar bir süre ev ve iş yerlerinden çıkıp dışarıda bekledi.

ÇAN KAYMAKAMI AÇIKLAMA YAPTI

Çanakkale'nin Çan ilçesi Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı ve depremin ardından kendilerine olumsuz bir durum yansımadığını bildirdi. Sarsıntıyı hissettiklerini belirten Kakillioğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

SON DEPREMLERİN ARDINDAN ARTÇILAR DEVAM EDECEK

Çanakkale'de yaşanan son depremlerin ardından Çanakkale Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek açıklama yaptı. Prof. Dr. Perinçek açıklamasında 4,3 büyüklüğündeki depremin ana deprem olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Doğan Perinçek, Biga'nın yaklaşık 15 km güneybatısında saat 11.02’de 4.4, 11.03'te 3.9 ve 11.14’te 2,3 büyüklüğünde 3 ayrı deprem olduğunu hatırlattı. Perinçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Depremin diri fay haritasında belirtilmeyen, fakat arazi verileriyle gözlemlediğim kuzeydoğu-güneybatı doğrultulu bir fay ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Fay Sarıca köyünden Cihadiye yönüne uzanıyor. Deprem odakları Cihadiye köyünün güneydoğusunda kalıyor. 4.4 büyüklüğündeki deprem ana deprem olarak düşünüyorum. Bundan sonra aynı alanda 4'ten küçük artçılar beklenmelidir. Söz konusu fay daha güneybatıdaki Bayramiç dolayındaki Etili Fayı ile aynı doğrultuda ve aynı fay zonunun bir parçası” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler