HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Gök: Doğalgaz sıkıntısında tek sorumlu Melih Gökçek'tir

CHP'li Levent Gök, "Ankaralılar yakıtta tek seçenek olan doğalgazda bir şirketin keyfi uygulamalarına terk edilmiştir. Doğalgazda yaşanılan sıkıntıların tek sorumlusu Melih Gökçek'tir" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Gök, asfalt katılım payıyla ilgili olarak, Belediye Gelirleri yasasının "86.maddesi Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce aşağıdaki şekillerde inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile Yol Harcamalarına Katılma Payı alınabilir" şeklindedir diyerek "Bu durumda Belediye Meclisi bu konuda aksine bir karar almaya yetkilidir" dedi. Asfalt Katılım bedelinin alınmaması için CHP 12 Ocak Pazartesi günü CHP Büyükşehir Belediye Meclisi grubunun teklif vereceğini söyleyen Gök, Melih Gökçek'e seslenerek, Ankaralıların belini büken bu katılım payından kurtarılması içi CHP'nin vereceği bu önergeyi desteklemeye çağırdı.

Gökçek'in Doğalgaz sayaçlarının yeniden mekanik sayaçlara dönüştürülmesi konusunda Ankaralıları dava açmaya davet ettiğine ilişkin gazete haberine değinen Levent Gök, "Doğalgaz aboneliğinde mekanik sayaçların elektronik sayaca 300 dolar depozito bedeliyle değiştirilmesini Melih Gökçek dayatmıştı. Şimdi mekanik sayaçlara dönüş zorlanıyor ve yeni güvence bedeli alınıyor. Bunun sorumlusu da aslında yine Melih Gökçek'in kendisidir. Çünkü Başkentgaz'ın özelleştirilmesi Melih Gökçek'in isteği ile yapılmıştır. Ayrıca, elektronik sayaçlarla abonelikte vatandaşlar geçici bir süre için değil, sürekli bir uygulama için abonelik sözleşmesi imzaladılar. 300 dolarlık güvence bedeli için vatandaşların Melih Gökçek'ten talep hakları doğmuştur. Başkentgaz'ın özelleştirilmesi ile Ankaralılar yakıtta tek seçenek olan doğalgazda bir şirketin keyfi uygulamalarına terk edilmiştir. Doğalgazda yaşanılan sıkıntıların tek sorumlusu Melih Gökçek'tir" dedi.
(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler