HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına yarın devam edilecek.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda görülen duruşmada Özel Kuvvetler ekibinden tutuklu sanık eski Yüzbaşı İsmail Yiğit'e söz verildi.

Suçlamaları kabul etmeyen Yiğit, kendilerinden önce helikopterlerle Marmaris'e gelen başka bir timin saldırıyı gerçekleştirerek 2 polis memurunu şehit ettiğini ileri sürdü.

Kendisine kumpas kurulduğunu öne süren Yiğit, "Suikast için gitmedim. 'Seni seçtim Pikaçu' der gibi bir yüzbaşıyı seçip göndererek suikast yapılmaz. Asıl suikastı bizden önce 00.00-02.00 arasında gelip helikopterlerden iple inenler yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Marmaris saldırısının ardından kaçmak için çıktıkları arazide "Aramızda hizmet hareketinden olmayan var mı?" diye sorduğu yönündeki ifadeleri kabul etmedi.

"Zekeriya Kuzu'ya işitme testi yapılmasını istiyorum. Öyle sessiz bir ortamda benim yanımdakilerin duymadığını bu arkadaş duymuş. Kuzu ifadesinde, FETÖ'cü diye ismini verdiği 57 kişiden 45'i serbest kaldı. Diğerleri ise sanıklar arasında bulunuyor. Bu kişi FETÖ'cü olduğu söyleniyor. Bu adam eğer FETÖ'cüyse demekki FETÖ'cülük yapmaya polis sorgusunu sırasında da devam etmiş. FETÖ'cüler dışındaki herkese iftira atmış."

Cumhurbaşkanlığı koruma polislerinin bulunduğu odaya bomba attığını kabul eden Yiğit, "Ben o bombayı şehit olmasın, çatışma çıkıp birileri zarar görmesin diye koydum. Şarapnel etkili bir bomba koymadım. Birilerini öldürme niyetim yoktu. Sadece ses ve duman çıkartan bir bomba koydum." iddasında bulundu.

Yarına kadar ara verilen duruşma, sanıkların esas hakkındaki savunmalarıyla devam edilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler