HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da hediyelik eşya fuarı

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin katkılarıyla Ofis Otoparkı'nda Hediyelik Eşya Fuarı açıldı. Hediyelik ve süs eşyası fuarı organizatörü Ersin Aksu, fuara yoğun ilgi olduğunu ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle istenilen düzeyde satış yapılmadığını söyledi.

Ramazan Bayramı'na kadar fuarın açık kalacağını belirten Ersin Aksu, fuara Diyarbakır'ın yanısıra Yozgat, Ankara, İstanbul, Kütahya gibi illerden de katılım olduğunu bildirdi. Fuarda, bedensel engelliler kendi ürettikleri süs eşyalarını pazarlayabildiğini ifade eden Aksu, "Bedensel engelliler, valiliğin desteğiyle ürettikleri el sanatlarını, ev hanımları yine kendi ürettikleri örgü, süs eşyası gibi eşyaları burada pazarlayabiliyorlar" dedi. Amaçlarının insanlara huzurlu ve rahat bir alışveriş imkanı sağlamak olduğunu belirten Aksu, "İnsanlar hem bol çeşit, hem de bütçelerine uygun fiyatlarla alışveriş yapma imkanı buluyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Fuarda, kendi ürettiği süs eşyalarını sergileyen bedensel engelli Birgül Bayrı, kendilerinin bu organizasyonla toplum dışına itilme psikolojisinden kurtulup üretebildiklerinin farkına vardıklarını söyledi.

Yöreye özgü kıyafetler sergileyen Halit Taş ise insanların fuara girer girmez, ilk gözlerine çarpan yerin kendi standları olduğunu savundu. Taş, "Amacımız Doğu ve Güneydoğu kültürünü insanlara tanıtmak. Geleneksel kıyafetleri tanıtarak kendi kültürümüze sahip çıkıyoruz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler