HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ saldırısını üstlenen PKK bir de isim açıkladı

Elazığ'da emniyete düzenlenen saldırıyı PKK üstlenirken saldırıyı gerçekleştiren ismin Kamil Çelebi olduğu açıklandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne dün düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu, polis ve sivil toplam 217 kişinin yaralandığı bombalı araçla yapılan intihar saldırısını terör örgütü PKK üstlendi.

PKK’ya yakın internet sitelerinde yer alan açıklamaya göre, Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik gerçekleştirilen intihar saldırısını Mardin nüfusuna kayıtlı ’Çektar Mahir Serbest’ kod adlı Kamil Çelebi adlı PKK’lının gerçekleştirildiği bildirildi.

Teröristler, Van ve Bitlis'teki hain saldırıları da üstlendiler.

Efkan Ala: Elazığ'daki saldırıyı yapan teröristin kimliği belli oldu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV'de Elazığ saldırısını yapan teröristin kimliğinin belli olduğunu açıkladı.

Elazığ Bitlis ve Van'daki terör olayları.. Elazığ'daki intihar eylemi mi? Yeni bilgiler var mı?

Evet bu saldırı intihar saldırı bomba yüklü. 3 polisimiz şehit oldu 217 kişi yaralandı 115'i polis 102'si sivildi 83'ü hastanede 1 kişinin durumu kritik. 1 kişi başka bir ilde gözaltında. PKK'nın aracı nereden aldığı nasıl getirdiği götürdüğü berraklaştı. Bir takım hususlar ortaya çıktı. Diyarbakır'dan Elazığ istikametine doğru gideceği istihbarat bilgisi alındı o plakalı araç değil bu araç gelmiş patlatmış. Bomba yüklü araç ara yollardan Elazığ'a gelmiş. Nasıl yol buldu da girdi soruşturmacı görevlendirdim müfettişler inceleme başlattı. Ana yollardan değil de köy yollarından gelmiş. Teröristin kimliği belli oldu. Bütün sahada operasyonlar devam ediyor.

''FETÖ-PKK BAĞLANTILI'' AÇIKLAMASI

FETÖ teröristlere yardım etti. Van'da 6-7 Ekim olaylarını hatırlayınız bir araç yanıyor emniyetin panzeri ile sapasağlam emniyet araçlarını götürüp o aracın üzerine atan polis memurlarını yakaladık. Onları görevden aldık işlerine son verdik.

15 Temmuz'dan sonra yeniden yapılandırma sürecine gidildi. Başbakan iç istihbaratın İçişleri Bakanlığı'nda dış istihbaratın MİT'de olacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndaki istihbarat birimlerinin fonksiyonları yeniden ele alınıyor. Burada alternatifleri sunacağız. Diğer taraftan MİT'in şu andaki hem yapısı hem fonksiyonu eksiği fazlası ele alınıyor. Gerçekten aldığı istihbaratı değerlendirecek olan kurumsal yapı ihtiyacı gözetiliyor. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip devletin politikasına yol gösterecek değerlendirecek bir koordinasyon birimi oluşacaktır. Buna ihtiyaç var. MİT ağırlıklı olarak dış istihbarata bakacak ama iç istihbarattta ne kadar alanda görevli olacak onu tartışıyoruz. Şu kesin içerideki emniyet jandarma istihbaratı iç istihbarata bakacak ama değerlendirmeler sonucunda farklı kararlar da alabiliriz Başbakanlık'a bağlanması...

'7000 istihbarat elemanının 6500'ü FETÖ'cüydü'

Şu anda emniyette daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 7 bin çalışanın 6 bin 500’ü bu FETÖ örgütüne bağlıydı. Burasının durumu yükseltilecek. Jandarmada bir istihbarat başkanlığımız var. Bu da yeniden yapılanacak.

Elbette belli bürolar bu iş için takip edecektir.

BAKAN IŞIK'TAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, hain saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Bu saldırı PKK'nın küresel güçlerin maşası olduğunu gösteriyor" ifadesini kullandı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler