HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelliler ligi zamanında başlayacak

Engelliler ligi zamanında başlayacak

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yönetim kurulunun 15 Şubat'taki mali genel kurul öncesi tüm faaliyetleri durdurması sonrası, tekerlekli sandalye basketbolunda 7 Şubat'ta başlaması gereken 1. Lig ve 14 Şubat'ta başlaması gereken Süper Lig maçlarının zamanında yapılabilmesi için Spor Genel Müdürlüğü devreye girdi.

Kulüplerin talebi üzerine genel müdürlük, il müdürlüklerine, takımlarla temasa geçerek liglerin daha önce programlandığı tarihlerde başlaması için gerekli organizasyonu bir an önce yapmaları yönünde talimat verdi.Mali genel kurul ve sonrasında yapılacak olası seçim süreci boyunca, kulüplerin ihtiyaçları illerdeki spor müdürlükleri tarafından karşılanacak.

TBESF geçtiğimiz pazartesi günü internet sitesinden tüm branşlardaki faaliyetlerin durdurulduğunu açıklamıştı. Açıklamada "Federasyonumuza ödenek aktarılmadığından dolayı yönetim kurulumuzun 25 Ocak 2015 tarihinde almış olduğu karar ile 05-08 Şubat 2015 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan Atıcılık Türkiye Şampiyonası hariç diğer tüm branşların faaliyetleri ödenek bulunmaması nedeni ile ertelenmesi uygun görülmüştür" denmişti.

Açıklamada belirtilen ödenek sıkıntısı, 22 Kasım 2014'te yapılan mali genel kurulda federasyon yönetim kurulunun ibra edilmemesi sonrasında başlamıştı. Spor Genel Müdürlüğü de, yönetmelikler gereği, yönetim kurulu ibra edilmeyen bir federasyona ödenek verilmeyeceğini duyurmuştu.

TBESF Mali Genel Kurulu 15 Şubat Pazar günü Ankara'da tekrar yapılacak. Yönetim kurulu, bu kez de ibra edilmezse, yasa gereği iki ay içerisinde seçime gidilecek.

Kaynak: Al Jazeera

aljazeeraturk

Tunus'ta Nahda hükümete katılabilir

'İyileşme gözlemleyemedik'

İsrail'in yeni yerleşimlerine tepki

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler