HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın eniştesi darbe komisyonuna gitmeyecek

15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, dinlenmesi için komisyona çağrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen’in gelmeyeceğini açıkladı.

Erdoğan'ın eniştesi darbe komisyonuna gitmeyecek

Reşat Petek "Sayın Ziya İlgen olayla ilgili tankları görüp haber verme dışında bir bilgisi olmadığı bu nedenle kendi görevi ve o konuda Cumhurbaşkanı’nın ’eniştemden öğrendim’ ifadesi dışında bir bilgisi olmadığını ifade etti. Onun için bu bilgi bize geldi ve kendisini dinlemeyeceğiz" dedi.

ERDOĞAN 'DARBEYİ ENİŞTEMDEN ÖĞRENDİM' DEMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası El Cezire canlı yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini nasıl öğrendiğiyle ilgili soruya, “4-5 günlük bir tatil için Marmaris’e gitmiştim. Haber bana ulaştı, bu darbe girişimiyle ilgili. Ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık” demişti.

ERDOĞAN’IN ENİŞTESİ

Erdoğan’a darbe haberini veren ismin kız kardeşinin eşi Ziya İlgen olduğu öğrenilmişti. Emekli öğretmen olan Ziya İlgen’in şimdi bir gemicilik şirketinin ortaklarından birisi olduğu biliniyor.

Ziya İlgen'in 84 yaşında Hacı Baba lakabıyla tanınan babası Mustafa İlgen 2013 yılında Balıkesir'in Erdek ilçesinde vefat etmiş, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, eski milli futbolcu ve televizyon yorumcusu Rıdvan Dilmen de katılmıştı.

DHA-MYNET

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler