HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Facebook hesap silme nasıl yapılır? Telefondan Facebook kapatma işlemi hakkında detaylar

Facebook hesap silme işlemleri, firmanın politikaları doğrultusunda her 6 ayda bir değişiyor. Facebook'ta hesapların tamamen izin verilmezken sadece Facebook hesaplarınızı dondurabiliyorsunuz. Bunun nedeni ise bilgilerinizin kalıcı olarak Facebook server'larında kalıyor olması... Peki Facebook'ta hesap silme işlemleri nasıl yapılır ve telefondan hesap silme işlemi nasıl yapılır? Her şey detaylarıyla haberimizde...

Facebook hesap silme nasıl yapılır? Telefondan Facebook kapatma işlemi hakkında detaylar

Facebook hesap silme ve dondurma için yapılması gereken hamleler ilk başta Facebook profil sayfasından yapılıyor. Aşağıdaki görseldeki gibi en üst bildirim çubuğunuzda, soru işaretli bölümün hemen sağ taraftaki butona tıklandığında farklı bir diyalog penceresi çıkacak ve bu pencede en aşağıda yer alan 'ayarlar' kısmına gelmeniz gerekli.

Ayarlar'a tıkladıktan sonra sol tarafta bulunan güvenlik butonuna tıklanarak en alt kısımdaki Hesabı dondur seçeneğinin yanında yer alan Düzenle komutuna girmeniz gerekiyor.

Facebook hesap silme işlemine deam etmek için, açılan sayfada "Hesabı dondur" kısmı tıklanarak dondurma işleminin onaylanması gerekli.
Daha sonra açılan sayfadan hesabı dondurma seçenekleri arasından bir seçenek işaretlenebildiği gibi "Diğer" kısmına tıklanarak özel nedenler de sıralanabiliyor. Hesabını geçici süreliğine dondurmak isteyen kişi "Sadece bir süreliğine geri döneceğim" seçeneğini tıkladığı halde hesap 1 gün ile 7 gün arasında kapalı olarak kalacak.

Mobilde ise, yine aynı şekilde profil sayfasında, sağ en altta bulunan üç çizgili butona tıklayarak ayarlar'dan hesabınızı geçici olarak silebilirsiniz.

FACEBOOK HESAPLARI KALICI OLARAK SİLİNEBİLİYOR MU?

Teknoloji şirketi Facebook, hesapların kalıcı olarak silinmesine maalesef izin vermiyor. Nedeni ise tüm kişisel bilgilerinizin ve gönderilerinizin, Facebook server'larında saklanıyor olması...Teknoloji şirketlerinin bu konuyla ilgili birçok kez başı derde girdi. Google açısından 'unutulma hakkı' ve Facebook açısından 'hesap silme' konuları bu şirketlerin başına problem olmaya devam etse de, bu konudaki ısrarcı tutumlarından da vazgeçmiyorlar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler