HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Fethullah Gülen öldü' iddiaları hakkında açıklama yapıldı

Bir gazetecinin Fethullah Gülen'in öldüğünü iddia etmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Gülen'in yakını Osman Şimşek 'Fethullah Gülen öldü mü?' sorusuna yanıt verdi.

'Fethullah Gülen öldü' iddiaları hakkında açıklama yapıldı

Sosyal medya Fethullah Gülen'in ölüm haberiyle çalkalandı. Gazeteci Ömer Adıyaman "Biraz önce edindiğim bilgiye göre, FETÖ Lideri Fethullah Gülen'in yoğun bakımda ve ileri derecede hasta olduğu bilgisi geldi" ifadelerini kullandı. Ancak daha sonra iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada yayılan "Fethullah Gülen hastaneye kaldırıldı" ve "Fethullah Gülen öldü" gibi haberler üzerine Fethullah Gülen'in en yakınındaki isimden açıklama geldi.

Twitter hesabı üzerinden 'Fethullah Gülen öldü mü?' sorusuna yanıt veren Osman Şimşek, "Bazı kimseler belli aralıklarla muhterem Hocamızın sağlığı hakkında -garazlarını yansıtan- spekülatif haberler yapıyorlar. Allah'a şükürler olsun, Hocamızın sıhhati gayet iyi; orucunu tuttuğu gibi, sabah ve ikindi sonrası mukabelemize de iştirak ediyor. Lütfen Ramazan'da dahi yalandan vazgeçmeyen kimselerin asılsız şayialarına itibar etmeyiniz. Bereket, istikamet ve hidayet dileğiyle..." ifadelerini kullandı.

FETHULLAH GÜLEN KİMDİR?
Muhammed Fethullah Gülen (d. 27 Nisan 1941; Pasinler, Erzurum), eski imam, vaiz, şair ve yazar. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın kurucuları arasındadır ve vakfın onursal başkanıdır. 1999 yılı Mart ayında 28 Şubat süreci'ndeki Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosfer sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Gülen, o tarihten bu yana ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşamaktadır. 50'yi aşkın kitabı, çeşitli dergilerde makaleleri ve birçok vaazı yayımlanmıştır. Arapça, Farsça ve Osmanlı Türkçesi bilmektedir. Fethullah Gülen, İslam'ın Sünni-Hanefi görüşlerini Said Nursi'nin görüşleri ve kitapları Risale-i Nur ışığında günümüze göre tekrar yorumlayan bir İslam düşünürü ve bu yorum ekseninde oluşan Gülen Hareketi'nin fikrî önderidir. Eğitim ve dinler arası diyalog konusundaki uygulama ve fikirleri nedeniyle aralarında filozof ve sosyal bilimcilerin de bulunduğu kişiler tarafından çağdaş İslam düşüncesine yön veren bir düşünür olarak kabul edilmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler