HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ imamından Darbe Komisyonu'nda FETÖ övgüsü: Pırlanta gibiler

Meclis Darbe Araştırma Komisyonu’nda dinlenilen ‘FETÖ imamı’ Hasan Polat darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan FETÖ üyeleri için “Pırlanta gibi insanlar” dedi.

FETÖ imamından Darbe Komisyonu'nda FETÖ övgüsü: Pırlanta gibiler

5 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm partilerin desteğiyle kurulan TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nun önceki günkü toplantısında 2002 yılında FETÖ'den atıldığı belirtilen eski 'FETÖ imamı' Polat dinlendi.

FETÖ'DEN BAHSEDERKEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER KULLANMASI KOMİSYON'DA TEPKİ ÇEKTİ

Cumhuriyet'ten Mahmut Ilıcalı'nın haberine göre, FETÖ içerisinde ‘abi’likten Kıbrıs imamlığına kadar pek çok görev üstlendiği belirtilen Polat’ın, Fethullah Gülen ve FETÖ ile ilişkili kişileri anlatırken kullandığı övgü dolu ifadeler komisyon üyelerinin tepkisini çekti.

'İNSAN GÜZELİ İNSANLAR, PIRLANTA GİBİ İNSANLAR, HUZUR VEREN İNSANLAR...'

FETÖ’ye katılmasına neden olan kişileri, ‘insan güzeli insanlar’, ‘pırlanta gibi insanlar’, ‘çok donanımlı ve bilgili insanlar’ ve ‘yanında durduğunuzda huzur duyduğunuz bir insan’ diye tanımlayan Polat, Gülen’in için de ‘çok bilgili’ ve ‘bütün İslam eserlerine hâkim’ dedi.

'GÜLEN'İN İNSANLARLA DİYALOGU MEVLANA GİBİ'

‘Gülen’in insanlarla diyaloğu Mevlana çizgisi gibi tutturan bir kişi gibi’ ve ‘cemaatin İslam’ı temsil noktasında medeni bir yüz olduğunu’ savunan Polat, “Çocukluğumdan şu yaşa kadar tanıdığım bu insanların hiçbir yanlışı yok, aldanmaktan başka bizim gibi” dedi.

AK PARTİLİ SATIR: İYİ İNSANLAR DEMEYİN ALLAH AŞKINA

Polat’ın sürekli olarak Gülen cemaatini övmesine AK Partili üye Belma Satır karşı çıktı. Söz konusu diyalog resmi tutanaklara şöyle yansıdı:

Polat: Bunlar maalesef gene birebir insan olarak baktığım zaman pırlanta gibi insanlar. Çoğu memleketime hizmet ettim zannederek bugünlere gelmiş insanlar. Maalesef yani Komisyon'un bundan rahatsız olacağını biliyorum.

Satır: Çok akıllı birisine benziyorsunuz, ama bu cümle yani…

Polat: Akıllı olsam o kadar durur muydum içinde?

Satır: Hayır, siz akıllısınız. Onlar…

Polat: Belma Hanım, şöyle düşünün, bu insanlar…

Satır: ‘İyi insanlar’ demeyin bunlara Allah aşkına.

Polat: Peki, siz öyle deyin, ben böyle diyeyim, anlaşalım orta yolda.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler