HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ 'Tüm abiler devlete sızsın' talimatı ile yakayı ele verdi

FETÖ'nün 2010 yılında yapılan KPSS'de nasıl deşifre olduğu ortaya çıktı. ‘Abilerin tamamı devlet kadrolarına yerleşsin’ talimatı ile örgütün soru hırsızlığının ortaya çıktığı öğrenildi.

Karar'ın haberine göre, FETÖ’nün sorularını sızdırdığı 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) ilişkin soruşturmada çarpıcı bir detay ortaya çıktı. ÖSYM’nin düzenlediği son 15 yılın tüm sınavlarıyla ilgili soruşturamyı yürüten Ankara Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün neden 2010’da açık verdiğinin cevabını buldu.

Yapılan tespitlere göre, 1980’li yıllardan bu yana kısmen 50-100 kişilik gruplar halinde hemen her sınavda devlet kadrolarına sızmayı başaran örgütün 2010 yılında yeni bir aşamaya geçtiği anlaşıldı. Buna göre FETÖ, ‘örgüt abilerinin’ tamamına devlet kadolarına girin talimatını verdi. Bu nedenle de sızdırılan sorular Türkiye’nin dört bir yanındaki FETÖ ‘abilerine’ dağıtıldı. Soruların çok sayıda örgüt üyesine ulaşması da sınavın genel ortalamalarına yansıdı. 2002’de başlayan KPSS’de ilk kez başarı ortalaması olağandışı yükseldi. Savcılık ayrıca, örgütün yeni gelenlere de yer açmak için tüm ‘abilere’ devlet kadrolarına girin talimatı verdiğini belirledi.

Savcılığın ulaştığı son derece önemli bu tespitin ardından yürütülen çalışmada, çalınan soruları yemin ederek alan ve şu anda şüpheli olarak dosyada yer alan ‘örgüt abilerinin’ tamamına yakınının soruları hiçkimseyle paylaşmayıp sınava girdiği belirlendi. Ancak çok az sayıda şüphelinin ise soruları yakınlarıyla paylaştığı saptandı. Şu ana kadar dört iddianamenin hazırlandığı ve soruşturmanın da devam ettiği dosyadaki şüphelilerin birçoğunun da ‘abi’ konumunda olduğu öğrenildi. Öte yandan, 15 Temmuz’daki darbe girişimi başta olmak üzere FETÖ ile ilgili yürütülen soruşturmalarda şüpheli olan örgüt abilerinin de KPSS dosyasında olduğu kaydedildi.

‘HALKA TANK TOPUYLA ATEŞ EDİN’

15 Temmuz’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işgal etmeye giden 62 darbecinin yargılanması Silivri’de devam edildi. Davanın 3’üncü duruşmasında tutuklu sanıklar sorgulandı. Uzman Çavuş Kadir Uyar sorgusunda, terör saldırısı nedeniyle Sabiha Gökçen’e gittiklerini, darbe girişimini orada toplanan halktan öğrendiğini belirterek, “Orada öndeki tanklar bariyerleri eziyordu. Bülük komutanını bulamadım. Telefonla aradım, Fenerbahçe orduevine gitmiş. Meğerse 20 askerle bizi ateşe atmış. Telefonda bana, ‘başının çaresine bak’ dedi” dedi. Dört yıllık askeri personel olduğunu söyleyen Uzman Erbaş Adil Aldemir, “Havaalanına gittiğimizde halkla karşılaştık. Tanka çıktılar, havaya ateş açıldı. Uğur Can Bekhan, size ateş emrini kim verdi dedi. O sırada Yarbay Şakir Cınar telsizden, ‘halkı yaklaştırmayın ateş edin, gerekirse tank topuyla ateş edin’ diye emir verdi. Çıldırmış bir vaziyette bağırıyordu. Bizler suçsuzuz. Beni görevlendiren kişi şu anda El Bab’da çatışıyor. Ama ben buradayım ve terörist olarak yargılanıyorum” dedi.

Öte yandan KHK ile Yargıtaydan ihraç edilenlerden FETÖ şüphelisi 52 kişi hakkında Ankara Başsavcılığınca yakalama kararı çıkartıldı. Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara polisi, aralarında katip ve memurların da bulunduğu eski Yargıtay çalışanı 26 kişiyi düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarla gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının FETÖ’nün ‘haberleşme ağı’ ByLock’u kullandıkları belirlendi. Operasyonların devam ettiği ve firari şüphelilerin yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler