HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İhsan Özkes sosyal medyadan açıklama yaptı

Eski CHP milletvekili İhsan Özkes, Cumhurbaşkanı Erdoğan'n verdiği davete katıldığını açıkladı. İhsan Özkes davetle ilgili "Hz. Muhammed de Atatürk de yaşasaydı bugün saraya gelirdi" yorumu yaptı.

İhsan Özkes sosyal medyadan açıklama yaptı

CHP'den istifa ettikten sonra bağımsız olarak seçimlere katılan İhsan Özkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği resepsiyona katıldı. Özkes daha sonra davetle ilgili açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaştı. 2 Nisan'da meclis konuşmasında Bugün Hazreti Muhammed yaşasa, o Saray'a girmez ya! Çünkü orada haram var' diye konuşan İhsan Özkes, resepsiyon sonrasında Hz. Muhammed yaşıyor olsaydı saraya girer miydi? Bu akşam hissettim, kesinlikle girerdi. Çünkü orada sünnetten emareler çok" ifadelerini kullandı. Özkes ayrıca yaşasaydı Mustafa Kemal Atatürk 'ün de saraya geleceğini belirtti. Gelen tepkiler üzerine açıklamalarını devam ettiren İhsan Özkes ''Bırakın geçmişte şöyle dediğimi, böyle dediğimi, söz konusu vatansa gerisi teferruattır'' diyerek kendini savundu.

İhsan Özkes, resepsiyonla ilgili şu açıklamaları takipçileriyle paylaştı:

30 Ağustos nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği resepsiyona katıldım diye bana hücum edenleri Allah ıslah eylesin. CHP'de iken söylediklerimi yazıp çizenler her halde benim incitici eleştirilerim nedeniyle hicap duyduğumu sözlerimi duymamışlar sanırım. Saray'da 30 Ağustosta şehit olanlar ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu dualar edildi. Keşke bana saldıranlar da orada olsaydılar. Hz. Muhammed bu gün yaşıyor olsa Saraya girer mi, bu akşam orada hissetim ki kesinlikle girerdi, çünkü orada sünnetten emareler çok. Bu arada Saray'ın mescidinde namaz kılmak da nasip oldu, bana saldıranlara da inşallah nasip olur. Sanki bir ayıp işlemişim bir günah işlemişim gibi saldıranlara Allah akıl fikir versin Nedir bu Tayyip Erdoğan düşmanlığı? Allah ıslah etsin. Meraklılar için söyleyeyim Atatürk de bu gün yaşıyor olsa bu akşam mutlaka Saray'da olurdu. Bara, meyhaneye gitseydim beni överlerdi. Saray'a gittim diye bana saldırıyorlar. Orada Kur'an dinledim, namaz kıldım, ayıp mı, günah mı? Benim CHP'de iken söylediklerimi bırakın, ben artık vallahi de billahi de 'CHP'li İhsan Özkes' değilim, ben İhsan Özkes'im lütfen kabullenin. 'Tayyip Erdoğan düşmanlığı PKK dostluğuna götürüyorsa, burada düşünmek gerekmez mi' demiştim, ben de düşündüm ve Saraya gittim. Siz de gidin. Bırakın geçmişte şöyle dediğimi, böyle dediğimi, söz konusu vatansa gerisi teferruattır Milletin birliği, vatanın bütünlüğü için Saraydaydım."

CHP'li eski milletvekili İhsan Özkes, 2 Nisan’da Meclis’te yaptığı konuşmada, açıklamaların tam tersini söylemişti. Özkes, 5 ay kadar önce Genel Kurul’daki konuşmasında, 'İsrafı itibar yaptınız. Bugün Hazreti Muhammed yaşasa, o Saray'a girmez ya! Çünkü orada haram var' diye konuşmuştu.

İHSAN ÖZKES KİMDİR?

İhsan Özkes (d. 1 Ağustos 1957, Çorum), Türk yazar, eski imam, hatip, emekli müftü, siyasetçi, ve TBMM 25. dönem bağımsız milletvekilidir.
1957 yılında Çorum'da dünyaya geldi. 1976 yılında Ankara İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Bir müddet Çorum Alaca İlçe merkezinde İmam Hatip olarak görev yaptı. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü (Gece) Tefsir-Hadis Bölümü'nden 1981'de birincilikle mezun oldu. İhsan Özkes Yüksek Öğrenimi esnasında Beyoğlu'nda Kur'an Kursu öğreticiliği yaptı. 1981'de Sinop Gerze Müftüsü olarak atandı.

İhsan Özkes 1983-1985 yıllarında Sorgun (Yozgat) Müftüsü olarak hizmet verdi. İlmi araştırmalar yapmak üzere Mısır ile Türkiye'nin kültür mübadelesi çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca devlet memuru olarak 1985-1987 yılları arasında Mısır'da bulundu.

1987'de Akçakoca (Bolu) Müftüsü olarak atandı. İhsan Özkes bu dönemde yüksek lisans çalışmalarını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Ana Bilim Dalı'nda tamamladı. Aynı dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi İhtisas Kursu'na katıldı. İstanbul Merkez Vaizliği yaparken, 1992 yılında, Üsküdar Müftüsü olarak atandı. 1999 seçimlerinde DSP Üsküdar Belediye Başkanlığı için görevinden ayrıldı. Aynı sene Şile Müftüsü olarak göreve döndü. Ekim 1999'da Beyoğlu Müftülüğü'ne atandı.

2002 seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı. İhsan Özkes Aralık 2002'de Yüreğir (Adana) Müftüsü olarak atandı. 2003 yılında emekli oldu. 2010 yılında CHP İstanbul Kurultay Delegesi seçildi. Aynı sene CHP 33'üncü Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyesi seçildi. Aralık 2010'da ise CHP 15'inci Olağanüstü Kurultayı'nda tekrar Parti Meclisi üyesi olarak seçildi. 2011 Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Birinci Bölge Milletvekili olarak seçildi. 30 Mart 2014'te yapılan Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı oldu. İhsan Özkes 2014 yılında gerçekleştirilen CHP 18'inci Olağanüstü Kurultayı'nda en yüksek oy oranı ile tekrar Parti Meclisi üyesi seçildi. 7 Haziran 2015'te yapılan Genel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı olmuş ve tekrar milletvekili seçilmiştir.

İhsan Özkes 21 Temmuz 2015 tarihinde CHP'den istifa etmiştir. Böylece Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde hiçbir bağımsız aday meclise giremediği için 25. dönemin ilk bağımsız milletvekili olmuştur.
İhsan Öskes ayrıca Türkan Saylan’ın cenaze namazını, ölümünden önce isteği doğrultusunda kıldıran isim olarak tanındı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler