HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'den kurtulan Polis Bakır’a coşkulu karşılama

101 gün sonra serbest bırakılan 49 görevliden Kırklarelili özel harekat polisi 37 yaşındaki Yalçın Bakır memleketinde Türk bayraklarıyla karşılandı.

IŞİD'den kurtulan Polis Bakır’a coşkulu karşılama

Irak’ın Musul kentindeki başkonsoloslukta rehin alındıktan 101 gün sonra serbest bırakılan 49 görevliden Kırklarelili özel harekat polisi 37 yaşındaki Yalçın Bakır memleketinde Türk bayraklarıyla karşılandı.

Ankara’dan otomobille yola çıkan Yalçın Bakır, memleketi Kırklareli’ne sabahın ilk ışıkları ile ulaştı. Kırklareli’ne geldiğinde meslektaşlarının araç konvoyuyla karşılanan Yalçın Bakır’ın oturduğu mahalle de Türk bayraklarıyla donatıldı. Evinin kapısına da 'Yuvana hoş geldin Yalçın Bakır' yazısı asıldı. İstasyon mahallesindeki evine giden Yalçın Bakır ve ailesi araçtan inerken, komşuları da Türk bayrakları ve güllerle karşılama yaptı.

Oldukça duygulandığı gözlenen Yalçın Bakır kendisini çiçeklerle karşılayan komşularına "Çok sağ olun hepinizden Allah razı olsun" dedi. Komşularını, arkadaşlarını tek tek kucaklayan Yalçın Bakır şunları söyledi:

"Geldik sevinçliyiz. Teşkilatımızdan Allah razı olsun. Bu gördüğüm manzara benim için yeterli. Vatanımızdayız. Komşularım burada. Orada neler hissettim derseniz, neler hissedebiliriz ki? Kelime ile anlatılmaz. Yaşamak Gerekiyor. Devletimize güvenimiz her zaman tam oldu. O konuda hiçbir zaman şüphe duymadık."

Eşi Zehra Bakır ise ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Kavuştuğumuz o anı anlatamıyorum. Çok farklı. Çocuklar babalarına koştu. Güzel bir duygu. Allah bunu bir daha kimseye yaşatmasın. Bu duyguyu yaşamak zorunda kalmasın. Devletimize güvenimiz tam oldu. Uzun bir süreç oldu. Zor geçti. Sabretmeyi öğrendik. Hayatta çok basit şeyleri takmamayı öğrendik. Sabırla, şükürle bekledik. Mutluyuz."

Ağabeyi Ercan Bakır ve yakınları da Yalçın Bakır’a sarılarak hasret giderdi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler