HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul’da termometreler 28 dereceyi gösterdi

İstanbul'da termometreler 28 dereceyi gösterinde vatandaşlar soluğu sahil kenarları ve parklarda aldı.

İstanbul’da termometreler 28 dereceyi gösterdi

Mart Ayının sona ermesi ile birlikte soğuk seyreden hava sıcaklıkları Nisan ayının ilk gününde mevsim normallerinin üzerine çıktı.

İstanbul'da hava sıcaklığı öğle saatlerinde 28 dereceye kadar çıktı. Havanın sıcak olmasını fırsat bilen vatandaşlar ise parklara ve sahil kenarlarına akın etti.

Gün içinde İstanbul'un bazı noktalarında hava sıcaklığı 26 dereceye ulaşırken kimi noktalarda ise 28 dereceye kadar çıktı.

Taksim Gezi Parkı'nda ağaçlık alanlarda dinlenen vatandaşlar sıcak havanın tanıdı çıkardı. Kimi vatandaşlar ise çocuklarıyla birlikte parklarda oynadı. Bazı vatandaşlar da havaların ısınmasıyla birlikte sahillere akın etti. Sahilde yürüyen vatandaşlar kışın ardından yüzünü gösteren sıcak havanın keyfini çıkardı. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar havanın güzel olmasıyla birlikte yürüyüşe çıktıklarını ifade etti.

HAFTASONU HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da hafta sonu en yüksek 19 derece olarak belirtilen hava değerlerinde en düşük 11 derece sıcaklık bekleniyor. Yağış ise beklenmiyor. Bunun yanı sıra az bulutlu bir hava olacağı belirtiliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor, doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının artmaya devam ederek, yurdun güney ve iç kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı, Marmara'da güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 20

İstanbul: Az bulutlu ve açık 19

İzmir: Az bulutlu ve açık 23

Adana: Az bulutlu 25

Antalya: Az bulutlu ve açık 19

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 20

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18

Erzurum: Parçalı bulutlu 9

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 18

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler