HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbullular dikkat! Kar kapıda...

İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusunun cevabı merakla aranırken İstanbul'un yanı başında kar yağışı baladı. Tekirdağ ve Edirne'de başlayan kar, ulaşımı olumsuz etkiledi. Keşan ve Gelibolu Karayolları ekiplerinin yolların trafiğe kapanmaması için kar küreme araçlarıyla önlem aldığı ve tuzlama çalışması yaptığı bildirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de yolların kapanma olasılığına karşı hazır bekletiliyor.

Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından beklenen kar yağışı gece akşam saatlerinde başladı. Tekirdağ ve Edirne'de kar etkili oluyor. Peki İstanbul'a kar ne zaman gelecek?

EDİRNE'DE KAR ULAŞIMI AKSATTI

Edirne'nin Keşan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle Keşan-Gelibolu Karayolu Korudağ mevkiinde etkili oldu. Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü Keşan ilçe merkezinde, akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kardan korunmak isteyen bazı vatandaşlar dışarıya şemsiyeyle çıktı. Kar yağışı özellikle Keşan-Gelibolu Karayolu Korudağ mevkiinde etkili oldu. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler, araçlarıyla rampa çıkmakta güçlük çekti. Keşan Bölge Trafik ve Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri olası kazalara karşı denetimlerini artırdı. Keşan ve Gelibolu Karayolları ekiplerinin yolların trafiğe kapanmaması için kar küreme araçlarıyla önlem aldığı ve tuzlama çalışması yaptığı bildirildi.

TEKİRDAĞ'DA KAR GECE BOYUNCA YAĞACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, yolların kapanma olasılığına karşı hazır bekletilirken, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sürücüleri lastik bakımını ihmal etmemeleri ve dikkatli olmaları hususunda uyarıda bulundu. Kar yağışının gece boyu etkili olması bekleniyor.

UZMANLAR UYARDI

İstanbul ve Batı Trakya bölgesi bir kaç gündür Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisi altına girdi. AKOM'dan gelen uyarıya göre Cumartesi ve Pazar günü İstanbul ve kentin batısında kalan bölgelerin yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık ise düşmeye devam edecek.


En Çok Aranan Haberler