HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de sela okuyan müezzin tartaklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı gece İzmir'in Narlıdere ilçesinde sela okuyan müezzin bazı kişilerce tartaklandı.

İzmir'de sela okuyan müezzin tartaklandı

FETÖ mensubu askerlerce 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla sela okuyan din görevlileri, yurt genelinde "Değerli vatandaşlarımız, Allah adına, devletimiz adına, milletimiz adına meydanlara çıkın. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyun" ve "Milli iradeye sahip çıkmak adına vatanını seven tüm halkımızı herhangi bir taşkınlık yapmadan şehir meydanlarında toplanmaya davet ediyoruz." çağrısı yapmıştı.

Sela okunan bu camilerden İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kuzgun, camiye gelen bazı kişilerce tartaklandı.

Kuzgun'un tartaklanma ve caminin giriş kapısının camlarının kırılma anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

ÖNCE KADIN TARTAKLADI

Caminin kamera kayıtlarına göre, 16 Temmuz'da saat 01.42'de caminin giriş kapısına ikisi kadın 3 kişi geliyor. Kadınlardan biri, içeri girip müezzin Kuzgun'u tartaklarken, elindeki taşla da caminin camlarını kırıyor.

Bu sırada kadının arkasında bekleyen erkek de müezzin Kuzgun'a tokat atıyor. Kadın ile erkeğin sözlü saldırısına da maruz kalan müezzin, kolundan çekilerek camiden dışarı çıkarılıyor ve saldırı dışarıda da devam ediyor.

"SELA, YUNAN İŞGALİ SIRASINDA DA OKUNMUŞTU"

Caminin imamı Nusret Cengiz, AA muhabirine, sadece görevini yapmaya çalışan mesai arkadaşına yapılan saldırı nedeniyle son derece üzgün olduğunu söyledi.Diyanet İşleri Başkanlığının "sela" uygulamasının Türk milletinin şanlı tarihinde önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Cengiz, İzmir'in Yunan işgaline uğradığı sırada da camilerden sela okunarak insanların birlik ve beraberliğe çağrıldığını belirtti.

Olayla ilgili müezzin Mehmet Kuzgun'un polis merkezine giderek şikayetçi olduğunu ifade eden Cengiz, "(Mehmet Kuzgun) Selayı verdikten hemen sonra bu alçakça saldırıya maruz kaldı. Bu menfur saldırıyı yapan kişilerin siyasi görüşleri ne olursa olsun, Allah'ın evi olan camilerimize saldırı olması manidardır." dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, müezzini tartaklayanların yakalanması için talimat verdi.

Narlıdere Emniyet Müdürlüğünce olayla ilgili başlatılan çalışmaların devam ettiği, saldırganların kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.

(AA)

En Çok Aranan Haberler