HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Varank: İnsan karısını bırakıp kaçar mı?

Gazeteci Can Dündar'a yapılan silahlı saldırıdan sonra HDP ve CHP'den saldırıya tepki açıklamaları geldi. Saldırıya ilişkin en ilginç açıklama ise Cumhurbaşkanı Danışmanı Mustafa Varank'tan geldi.

Varank: İnsan karısını bırakıp kaçar mı?

Cumhurbaşkanı Danışmanı Mustafa Varank, Can Dündar'a yapılan silahlı saldırıdan sonra Twitter'dan tek cümlelik bir açıklama yaptı. Varank, "İnsan karısını bırakıp kaçar mı" açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu: Gazetecileri hedef gösterenler saldırının sorumlusudur

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın Çağlayan Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğramasının ardından Twitter'dan 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu Twitter paylaşımında, "Nefret söylemleri ile işini yapan gazetecileri hedef gösterenler, Can Dündar'a yapılan saldırının sorumlusudur. Geçmiş olsun Can Dündar" ifadesini kullandı.

HDP'nin resmi Facebook sayfasında saldırıyla ilgili açıklama yapıldı

"Can Dündar’a yapılan saldırıyı lanetliyoruz"

"Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a yapılan silahlı saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz.

Bir ülkede görevini yapan gazetecileri vatan haini ilan eden, ‘bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu’ diyen bir Cumhurbaşkanı oldukça bu tür saldırıların yaşanması da olağanlaşır.

Bu gelişmeler kabul edilemez, bunlar karşısında susulamaz. Meclis’i, yargıyı, gazeteleri ve televizyonları, tüm medyayı, üniversiteleri, tüm siyaset alanını kontrol altına alma anlayışına karşı seyirci kalınamaz. ‘Tek kişi’ yönetimi ile demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının bir arada bulunması mümkün değildir.

Bir kez daha bu saldırıyı, azmettirici tutum ve söylem geliştiren siyasileri en sert şekilde kınıyor; Can Dündar’a, yakınlarına ve tüm basın camiasına geçmiş olsun diyor; demokrasi, barış ve emek güçlerini ortak tutum almaya çağırıyoruz."

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Can Dündar'a saldıran kişinin üzerinden 1976 Sivas doğumlu kimlik çıkan Murat Şahin olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis Merkezi'nde ilk ifadesi alınan saldırganın çeşitli suçlardan emniyette kaydı bulunduğu belirtildi.

ANKA

Dündar'a silahlı saldırı girişimi sosyal medyanın da gündemi oldu;


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler