HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS sonuçları için sabırlar tükeniyor KPSS sonuçları kaçta açıklanacak?

KPSS sonuçları için adayların bekleyişi sürüyor ve sabırsızlanan adaylar sosyal medyada ÖSYM'ye mesaj gönderiyorlar. Adaylar KPSS sonuçları kaçta açıklanacak merak ediyorlar ki bir an evvel sınavlardan aldıkları puanları öğrenebilsinler. Bugün ÖSYM, A grubu alanları ile Öğretmenlik sınavlarının sonuçlarını bildirecek.

KPSS sonuçları için sabırlar tükeniyor KPSS sonuçları kaçta açıklanacak?

Öğretmenlik hayali kuran devlet kurumlarında iş güvencesi ile çalışma fırsatı arayanlar için bugünkü KPSS sonuçları kritik öneme sahip. Bugün ilan edilecek KPSS puanları pek çok kişinin kariyerinde belirleyici olacak. Pek KPSS sonuçları en zaman ilan edilecek? Bugün saat kaçta adaylar KPSS puanlarını öğrenebilecekler?

KPSS sonuçları aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden ilan edilecek. Ancak bunun kaçta olacağı belli değil. ÖSYM'nin son zamanlarda yaptığı açıklamalara bakılırsa KPSS sonuçlarının 16.00 ile 17.00 arasında açıklanacağı beklenebilir.

KPSS sonuçları için tıklayınız (ÖSYM sonuç açıklama sitemi bekleniyor)

HANGİ SINAVLARIN SONUÇLARI AÇIKLANACAK?

Bugün ÖSYM'nin açıklayacağı KPSS sonuçları, 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek – Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi sınavlarını kapsıyor. Bu Alan Sınavları da çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik alanlarını kapsıyor.

SINAV SONUCUNDA BİR SORUN OLURSA YAPILACAKLAR

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak (Her dilekçede sadece bir soruya itiraz yapılabilir.) yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229

numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır.).
Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

SOSYAL MEDYA'DA KPSS NEDEN AÇIKLANMIYOR TEPKİLERİ

ÖSYM'den KPSS sonuçları ile ilgili ses çıkmadıkta Sosyal medyada adayların serzenişleri daha bir ilginç daha bir komik hale geliyor. İşte sabırsızlanan adaylardan KPSS paylaşımları...


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler