HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuşadası'nda iki plajdan denize girişin yasaklanması

Kuşadası ilçesinde iki plajın girişe kapatılmasına sebep olan terfi istasyonlarındaki arızanın giderildiği, kanalizasyon atıklarının denize karışmasının önlendiği bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (ASKİ) yapılan yazılı açıklamada, çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Kuşadası Kaymakamlığının yazılı açıklamasında da Toprak Kavşağı ana kanalizasyon hatlarındaki patlamanın ardından ilçenin bazı kısımlarında önemli derecede deniz kirliliği meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, belediyenin ilgili birimlerinden hatların onarılması ve denize girişin yasaklanmasının istendiği bildirildi.

Talep sonrasında kanalizasyon hatlarındaki arızanın giderildiği, denizi kirletici unsurların ortadan kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığınca yapılan izlemelerde, ilçe merkezindeki 3 no'lu plaj hariç, şehrin diğer kesimlerinde denize girilmesinde sakınca olmadığı Kaymakamlığımıza bildirilmiştir. 3 no'lu halk plajının konumu itibarıyla kirliliklerin toplanmasına uygun, akıntıya kapalı bir yerde bulunması, temizlenme sürecinin daha fazla zaman alması nedenleriyle bir süre daha denize girişe kapalı tutulması gerekmektedir. Yapılacak izleme sonuçlarına göre bu alanda denize girilmesinde sakınca bulunmadığı ayrıca bildirilecektir."

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler