HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Kore ABD'nin savaş planlarını ele geçirdi! Belgelerde Kim Jong un'a suikast planları var

Kuzey Kore, ABD'nin 3. Dünya Savaşı planlarını ele geçirdi. Konu ile ilgili hem ABD basını hem de Kuzey Kore basını 'gerilimin tırmanacağını' belirtiyor. İddialara göre Kuzey Kore, 2015 yılında ABD'ye siber saldırı düzenleyerek ABD'nin 3. Dünya Savaşı planlarını ve Kim Jong un'a yönelik suikast planları ele geçirdi.

Kuzey Kore ABD'nin savaş planlarını ele geçirdi! Belgelerde Kim Jong un'a suikast planları var

New York Times ve Kuzey Kore basını, sabah bültenlerine 'ABD'nin 3. Dünya Savaşı planları' haberleri ile güne başladılar. İddialara göre Kuzey Kore 2015 yılı içerisinde ABD'ye yönelik çeşitli siber saldırılarla birlikte ABD'nin bazı 'çok gizli belgeleri' ele geçirildi ve bu belgelerde ABD'nin 3. Dünya Savaşı planları, Kim Jong un'a karşı suikast planları yer alıyor.

Konuyla ilgili, yerel basına Rhee Cheol-hee bazı açıklamalar yaptı. Rhee'nin iddialarına göre belgeler tam olarak 235GB büyüklüğünde fakat sadece 53GB'lık 10,700 belgeye ulaşılabildi. Bu durum, ABD'nin Kuzey Kore nükleer silah sistemlerine elektronik ortamdan ve siber saldırılarla sızmaya çalışmasıyla başladı, bu saldırılara Kuzey Kore karşılık vererek söz konusu belgelere ulaştı. Hatırlanacağı üzere; ABD'de daha önce çekilen 'The Interview' filmi sonucunda Kuzey Koreli siber saldırganlar Sony'e bir siber saldırıda bulundu ve 2014 yılında bu siber saldırı dipolmatik bir krize neden oldu.

ABD'nin savaş planları ve suikast planları ABD'li basında da yoğun olarak geçmeye başladı, resmi kaynaklarca doğrulanmasa da ABD basını durumu kabullenmiş durumda. Lakin; Kuzey Kore basını, bu 'çok gizli belgelerin' savaş planları olduğunu iddia ederken ABD basını da sadece 'çok gizli dosyalar' vurgusunu yapıyor.

KUZEY KORE ABD SAVAŞI SİBER ALANDA YÜRÜTÜLÜYOR: OPERASYONUN ADI DESERT WOLF

Geçtiğimiz yıl Kuzey Kore, Güney Kore dahil olmak üzere 3,200 bilgisayar hacklemeyi başardı. Güney Kore Genelkurmay başkanının kullandığı PC dahil Desert Wolf operasyonu çerçevesinde hacklenmişti. Kuzey Kore'nin hedefinde sadece ABD ve Güney Kore değil, İran ve Çinli hükümet yetkilileri de var.

ABD ile Kuzey Kore arasındaki siber gerilim 2014 yılında Lazaruz Grup isimli bir hacker örgütünün Sony'i hacklemesiyle başlamıştı. The Interview isimli komedi filminin kurgusunda Kuzey Kore başkanı Kim Jong un'un öldürülmesi yer alıyordu ve bu film henüz vizyona girmeden önce grup tarafından internette sızdırılmıştı. Dolayısıyla bu durum sonucunda Sony, milyonlarca dolar para kayıbı yaşadı ve yüzlerce Sony çalışanı istifa etmişti.

Geçtiğimiz ilkbahar döneminde ABD, Kuzey Kore sularına silahlı güçlerinin yanısıra NSA uzmanlarından oluşan siber ordusunu da gönderdi. ABD siber ordusu Kuzey Kore'nin nükleer silah denemelerini manipüle etti. Sadece 2017 Mayıs ayının içerisinde Kuzey Kore tam 7 nükleer tatbikat düzenledi ve bunun sadece 2 denemesi başarıya ulaştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler