HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lice’de şehit sayısı 3’e yükseldi

Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, yol güvenliğini sağlayan askerlerin geçişi sırasında patlatıldı.

Lice’de şehit sayısı 3’e yükseldi

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonlara İstanbul'dan takviye olarak gönderilen timin arazide yaptığı arama-tarama çalışması sırasında teröristler tarafından yola daha önceden tuzaklanan bomba patlatıldı. Patlamada 3 asker şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır-Lice karayolu üzeri 7. kilometrede bulunan Ziyarettepe mevkiinde meydana geldi. Lice'deki operasyonlara takviye olarak İstanbul Hadımköy'den gönderilen askeri tim, sabah saatlerinde arazi arama-tarama faaliyeti yürüttü. Bu sırada, teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı bomba infilak etti. Patlamada, ikisi uzman çavuş ve biri uzman onbaşı 3 asker şehit oldu. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araçlarla askeri birlik sevk edildi.

Bölgede bomba arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

ŞIRNAK'TA 6 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Beytüşşebap'da icra edilen hava harekatında, PKK Terör Örgütü'ne ait 2 adet Doçka mevzi ile 6 adet sığınağın imha edildiğini açıkladı.

SİLVAN'DAKİ OPERASYON

Diyarbakır Silvan'da devam eden operasyonda, PKK'lı teröristlere aitbir adet RPG-7 roketatar, beş adet RPG-7 roketatar mühimmatı,

3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Mavzer piyade tüfeği, bir adet pompalı tüfek ele geçirildi.

BİNGÖL'DE YOLA DÖŞENEN EYP İMHA EDİLDİ

Bingöl'de, PKK'lı teröristler tarafından önceden karayoluna döşenen bir adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edildi.

BEYTÜŞŞEBAP'DA HAVA HAREKATI

Şırnak Beytüşşebap'da icra edilen hava harekatında,PKK Terör Örgütü'ne ait 2 adet Doçka mevzi ile 6 adet sığınak imha edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler