HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mars Google'a Doodle oldu, işte Mars ile ilgili bilmeniz gerekenler

NASA, heyecanla beklenen açıklamayı yaparak Mars'ta sıvı halde su bulunduğunu duyurdu. Mars'a dair bu keşif Google'a Doodle oldu. İşte tüm dünyayı heyecanlandıran NASA'nın Mars açıklaması...

Mars Google'a Doodle oldu, işte Mars ile ilgili bilmeniz gerekenler

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) twitter üzerinden yaptığı paylaşım tüm dünyayı heyecanlandırdı. NASA'nın resmi Twitter hesabından atılan "Mars'ın gizemi çözüldü mü?" paylaşımının ardından gözler NASA'nın Mars hakkında yapacağı açıklamaya çevrildi. Beklenen gelişme oldu. NASA, Mars'a dair bilim dünyasını değiştirecek açıklamalarda bulundu. NASA, tüm dünyanın merakla beklediği açıklamasında Mars yüzeyinde su bulunduğunu ve bu suyun zaman zaman sıvı halde olduğunu duyurdu.

NASA merkezinde gerçekleşen toplantıda , Mars'ta dönemsel olarak "akan su" olduğuna dair kanıtlar bulunduğu duyuruldu. NASA tarafından yapılan açıklamada, Mars Keşif projesi kapsamında yürütülen araştırmalarda, Kızıl Gezegen'de sıvı, akışkan halde tuzlu su bulunduğu belirtildi.

Washington'da düzenlenen basın toplantısında konuşan NASA'nın Gezegen Bilimi Direktörü Jim Green, "Mars, geçmişte düşündüğümüzün aksine, kuru ve çorak bir gezegen değil... Mars'ta belli şartlarda, sıvı halde su bulundu" dedi. Bu büyük keşif, Mars'ta hayatın en önemli parçalarından birinin bulunduğunu gösteriyor. Büyük keşfin ardından ne yapacakları sorulduğunda bilim insanları, öncelikle bu suyun kaynağına, nereden geldiğine bakacaklarını ifade ettiler.

GOOGLE'A DOODLE OLDU

Bu gelişmenin ardından Google Mars'a dair bu keşfi unutmadı. Tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla farklı logolar hazırlayan Google, Doodle'larına Mars'ı da ekledi. Google logosunun üzerine geldiğimizde ''Mars'ta su bulundu!'' paylaşımı göze çarpıyor.

DONMUŞ HALDE BULUNMUŞTU

Mars yüzeyinde suyun donmuş halde bulunduğu uzun süredir biliniyor. Ancak gezegende sıvı halde su olup olmadığı yıllardır sorgulanan bir konu. 2015'in ilk aylarında NASA'nın Mars yüzeyindeki aracı Curiosity, gezegenin yüzeyinde bir tür tuz molekülü olan kalsiyum perklorat bulmuştu. Bu bulgu, Mars yüzeyine yakın yeraltı su kaynakları olabileceği fikrini destekler nitelikteydi.

NASA'dan Mart ayında yapılan açıklamada ise Mars'ta bir dönem Kızıl Gezegen'in yüzeyinin beşte birini kaplayan bir okyanus olduğunu ve bu okyanusun yer yer kilometrelerce derinliğe ulaştığına dair kanıtlar bulunduğu belirtilmişti. Gezegende sıvı halde su bulunması halinde, Mars'ta yaşamın idame ettirilebileceği yönünde önemli bir adım atılmış olacağı ifade ediliyor. Mars gezegeninin yüzeyinde cam katmanları bulunmuştu. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'dan yapılan açıklamada çok sayıda kraterde rastlanan cam kalıntılarının örneğin meteoritlerin çarpması sırasında açığa çıkan ısı yoluyla oluştuğu kaydedilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler