HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Blackberry Priv'in teknik özellikleri ve fiyatı

Teknoloji severlerin markajında olan BlackBerry Priv Türkiye'de de satışa çıkarıldı. Blackberry Priv'in fiyatı ve özellikleri belli oldu. Peki, Blackberry Priv'in fiyatı ne kadar? İşte, yanıtı!

Blackberry Priv'in teknik özellikleri ve fiyatı

Bir zamanların oldukça rağbet edilen ancak dokunmatik ekran telefonlar karşısında üstünlüğünü kaybeden Kanadalı şirket BlackBerry, Priv marka telefon ile piyasalara döndü. BlackBerry'nin Android'li ilk telefonu Priv İngiltere'de satışa çıkarıldı. Dokunmatik ekranın alt kısmından aşağıya doğru kayarak açılan bir fiziksel klavye içeren Blackberry Priv görünüşüyle dikkat çekerken aynı zamanda tam verimlilik vadediyor. Diğer yandan Blackberry Priv klavyesine rağmen oldukça ince ve zarif görünümüyle dikkatleri üzerine topluyor.

Priv, BlackBerry'nin diğer telefonları gibi güvenlik ve gizlilik yetenekleriyle öne çıkıyor. Blackberry Priv ile gelen bir uygulama, telefonunuzdaki çeşitli faktörlere dayanarak bir güvenlik puanı veriyor. Priv'in bir başka dikkat çeken özellik ise telefonun şarjının ne kadar dayandığıydı. BlackBerry Priv, kullanıcılarına 22.5 saat pil ömrü sunarak kullanıcılarını memnun edecek gibi görünüyor. 18 MP dahili kamera kullanan ve kamerasında optik imaj sabitleyici teknolojisini de kullanan BlackBerry Priv'ın ön yüzünde de 2 MP kamera yer alıyor.

BlackBerry Priv 5,4 inç'lik 2560 x 1440 piksel ekranı, Samsung'un Galaxy S6 Edge'i gibi kenarlara doğru kavis kazanıyor. 192 gram ağırlığında olan cihazın 5.4 inç'lik bir ekranı var ve 1440x2560 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabiliyor. Corning Gorilla Glass 4 teknolojisini kullanan cihaz Android 5.1.1 işletim sistemiyle geliyor. 1.8 GHz çift çekirdek Cortex-A57 ve dört çekirdek 1.44 GHz hızında Cortex-A53 işlemcilerden güç alan BlackBerry Priv'de 32 GB dahili hafıza ve 3 GB RAM bulunuyor. İstendiğinde microSD kart desteği ile toplam hafıza 200 GB'a kadar yükseltilebiliyor.

BLACKBERRY PRIV'İN FİYATI NE KADAR?

BlackBerry Priv'in yurtdışı fiyatı 700 dolar olarak belirlendi. Cihazın Türkiye fiyatı ise henüz netlik kazanmadı.

SON HAMLE

BlackBerry'nin beklenen Android telefonu Priv, şirketin üretimi sonlandırmadan önceki son girişimi olduğu konuşuluyor. Dokunmatik ekranların piyasaya girmesinden sonra beklenen satışı gerçekleştiremeyen BlackBerry'nin karlı duruma geçememesi durumunda telefon üretiminden çekileceği belirtiliyor. 29 Ağustos'ta gerçekleştirdiği 800 bin akıllı telefon sevkiyatıyla en düşük seviyeye ulaşan BlackBerry'nin hisselerinde de değer kaybı söz konusu. Öte yandan Blackberry akıllı telefon pazarında yüzde 1'den az bir paya sahip.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler