HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesir macununu artık makine yapacak

MANİSA (AA) - Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, mesir macunu üretiminde makinalaşmayı planladıklarını belirterek, "Çin'de bir firma ile yaklaşık 3 aydır görüşmelerimiz devam ediyor. Bize mesir macunu üretim şeklini bozmadan, böyle bir makineyi sunacaklar" dedi.

Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak mesir macunu üretim kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini, mesirin standart bir ürün olmadığı için teknolojiyi hemen kullanamadıklarını ifade etti.

Mesir macununun üretiminde 20 kadının çalıştığını ve bu ürünün elde yapıldığını, 150 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Tanık, bu yıl üretimde yeniliğe gitmeyi planladıklarını anlattı.

Tanık, şöyle konuştu:

"Çin'de bir firma ile yaklaşık 3 aydır görüşmelerimiz devam ediyor. Bize mesir macunu üretim şeklini bozmadan, böyle bir makineyi sunacaklar. Bizde nasip olursa mart ayı içerisinde makineyi yerinde görüp istediğimiz sisteme cevap verebilecek bir makine ise bunu da üretim bandımıza sokacağız. Artık son aşamaya geldik. Makinenin üretildiği fabrikada numunelerimizi yapacağız. İstediğimiz verimi aldığımız takdirde makinenin alımına gideceğiz. Olur verirsek makinenin alınarak buraya getirilmesi ve montajının ardından seri üretime geçmek yaz sezonuna kadar sürebilir.

Böylelikle daha fazla üretime sahip olup yıl içinde daha fazla kişiye mesir satış anlamında ulaşmış olacak. Bu da gelirimizin artmasına ve bizim dernek olarak Manisa'ya yapacağımız katkıların artmasına neden olacaktır. İnşallah mesirimizin özünü, şeklini bozmadan üretimi arttıracak bir makineyi bünyemize katabilirsek ki olacak gibi görünüyor çok daha hızlı ve güzel bir şekilde faaliyetler yapacağımza inanıyorum."

- Üzümlü mesir yolda

Mesir macununun çeşitlendirmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarına da devam ettiklerini anlatan Tanık, şimdiye kadar mesir macununun lokumunu, çayını yaptıklarını şimdi de kentin önemli bir değeri olan üzüm ile mesiri birleştirme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Üzümlü mesir macununu kısa bir zamanda yeni ambalaj ve tasarımla piyasaya sunacaklarını dile getiren Tanık, "Çalışmalarda son aşamaya gelindi. Deneme üretimleri yapılıyor. Gerekli izinler alındıktan sonra bunu da çeşitlerimiz arasına sokmuş olacağız. Bu yıl 475. kez kutlanacak Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivaline yetişmese bile festivalden sonra kesinlikle üzümlü mesir macununu vatandaşlarımıza sunmuş olacağız" diye konuştu.

- 6 ton mesir saçılacak

Bu yıl 475. kez kutlanacak Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Tanık, Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerinin katkılarıyla organize edilecek festivalde saçılacak mesirin 21 Mart'ta karılacağını, 26 Nisan'da da yaklaşık 6 ton mesir macununun saçılacağını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler