HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji: İstanbullular dikkat, hayati risk var

Meteoroloji'den çatı çökmeleri ve kar erimelerine karşı hayati uyarı: Vatandaşın çok dikkatli olması gerekiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde, aşırı kar yükünden dolayı, çatı çökmeleri ve kar erimelerine karşı uyarıda bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kar erimeleri nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilerek, şöyle denildi:

"İstanbul'da bu gece yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışın; yarın (12.01.2017 Perşembe) sabah saatlerinde karla karışık yağmura, kentin yüksek kesimlerinde kar şekline dönmesi, ardından yağışın tekrar yağmura dönerek yarın öğleden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. İstanbul ve Marmara bölgesinin güneyindeki illerde (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) mevcut yüksek miktardaki kar örtüsü üzerine yağmur ve karla karışık yağmurun meydana gelmesi beklendiğinden, özellikle çatılarda kar yükünü arttıracağı ve kar erimelerine sebep olacağından, vatandaşların ve ilgililerin meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Vatandaşın ’buzlu yol’ imtihanı

Tekirdağ'da yoğun kar yağışının ardından oluşan buzlanma vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Tekirdağ'da yaklaşık 5 gündür devam eden yoğun kar yağışının ardından, yollarda ve sokaklarda meydana gelen buzlanma vatandaşlara zor anlar yaşattı. Buzlanma nedeniyle zorlukla yürümeye çalışan vatandaşlar düşme tehlikesi yaşadıklarını ifade etti.

Tekirdağ'ın Süleymapaşa ilçesi Sahil Dolgu alanda oluşan buzlanma nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlardan Münif Naim Ulaşan, "4 gündür kar yağmış, sonrasında da buzlanma olmuş. Yürümek biraz zor. Kayıyor, 2-3 kere düşme tehlikesi yaşadım" dedi.

Öte yandan yollarda meydana gelen buzlanmalar sürücüleri de olumsuz etkiledi.

Hava şartları Başkent trafiğini zora soktu

Ankara'da etkili olan sulu kar yağışı ve soğuk, ulaşımı da olumsuz etkiledi. Vatandaşlar tarafından 155 Polis İmdat Hattı'na yapılan trafik kazalarına ilişkin ihbar sayısı 168'i buldu.

Edinilen bilgiye göre, dün sabah 08.00'den bu sabah 08.00'e kadar 155 Polis İmdat Hattı'na yapılan 168 ihbarın 85'ine trafik ekipleri müdahale etti. Diğer kazalarda ise sürücüler kendi aralarında kaza tespit tutanağı düzenledi.

Ekiplerin müdahale ettiği 85 kazadan 17'si yaralanmayla sonuçlandı. Bu kazalarda yaralanan 21 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Kazalara yaklaşık 200 araç karıştı.

"Sulu kar, tuzların akmasına yol açtı"

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, 832 aracı ve 3 bin personeliyle gece gündüz verdiği karla mücadele çalışması da sürüyor. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, başkentte sabaha kadar yer yer karla karışık devam eden yağış, tuzlama çalışmalarını sekteye uğrattı. Gece boyunca sürdürülen çalışmalara rağmen sulu kar yağışı, yerlere dökülen tuzların akmasına neden oldu. Yollarda tuz kalmayınca, sabah 06.00'dan itibaren oluşan don ve gizli buzlanma başkent trafiğini aksattı.

Sabah saatlerinde oluşan buzlanmaya karşı Büyükşehir Belediyesi 832 araç ve çok sayıda personeliyle mücadeleyi hızlandırdı. Çalışmalara rağmen, yollarda oluşan gizli buzlanma çok sayıda trafik kazasını da beraberinde getirdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul çevreleri, öğle saatlerinde batı kesimleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Trakya kesiminde yoğun kar, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışlar, kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, güneybatı kesimlerinde yağmur şeklinde olacak. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak(40-60 km/sa) esecek. Bölgenin kuzeyinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Uşak ve Kütahya çevreleri kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimleri ile Manisa çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar, Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu Doğu Akdeniz yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu geçecek. Yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Batman çevrelerinde sis bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı. (5)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu. (10)

ADANA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu. (13)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. (13)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (3)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (10)

ERZURUM: Parçalı bulutlu. (-11)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (8)

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler