HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen yağışların gök gürültülü sağanak halinde meydana gelebileceği belirtilerek vatandaşlar uyarıldı ve şöyle denildi:

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bugün görülecek yağışların; Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bingöl ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yer yer gök gürültülü sağanak; Hakkari, Bitlis, Muş, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı, yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 7

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12

İzmir: Az bulutlu 15

Adana: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 18

Antalya: Parçalı bulutlu 20

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 8

Erzurum: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 6

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 14

SİVAS'TA KAR YAĞIŞI

Sivas'ta gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü.

Sivas'ta son günlerde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kentte uzun bir aradan sonra kar yağışı etkili oldu. Dün gece saatlerinde yağmurun ardından başlayan ve sabahın erken saatlerine kadar etkili olan yağış park ve bahçeleri beyaza bürüdü. Güne karla uyananlar ise şaşkınlık yaşadı. Kar yağışının gün içinde de aralıklarla devam etmesi beklenirken, kent merkezindeki hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde sıfırın altında 6 dereceye kadar düşeceği öğrenildi.

DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler