HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den sis ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgelerinin bazı bölümleri için sis, buzlanma ve don uyarısı yaptı

Meteoroloji'den sis ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bu akşamdan itibaren Balıkesir'in merkez ve güney ilçeleri, Manisa il geneli, Çanakkale'nin doğu ilçeleri, İzmir'in ve Aydın'ın doğusunda kalan ilçelerinde gece ve sabah saatlerinde, yer yer yoğun olmak üzere sis tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Gece oluşacak radyasyon kaybı sebebiyle iç kesimlerde hafif, iç kesimlerin yükseklerinde orta şiddette don ve buzlanma olayı bekleniyor.

Yaşanacak sis, buzlanma ve don olaylarının 27 Aralık Pazar günü öğle saatlerinde sona ereceği tahmin ediliyor.

Ankara hava durumu tahminleri yayınlandı

Ankara hava durumu tahminleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. Başkentliler, 'Ankara'da ne zaman kar yağacak' sorusuna yanıt aradılar. İşte Ankara hava durumu tahminleri;

Başkent Ankara'da kış kendini geçtiğimiz hafta gösterdi. Sıcaklıkların düşmesinin ardından Ankara'da geçtiğimiz hafta kar yağışı yaşandı. Ankaralılar soğuk havalara karşı önlem almak adına Ankara'da hava durumunda yaşanan ya da yaşanması beklenen gelişmeleri takip etmeye başladı.

Getiğimiz haftalarda yaşanan kar yağışının ardından Ankaralılar yeniden kar yağışının yaşanıp yaşanmayacağını, ne zaman yaşanacağını merak ediyorlar. Bu hafta Ankara'da kar yağması beklenmiyor. Bugün Meteoroloji'nin paylaştığı bilgilere göre Ankara hava durumunun sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.

Başkentin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bölge genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönünden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Ankara'da önümüzdeki 5 günde en düşük sıcaklığın -3 derece olması beklenirken, en yüksek sıcaklığın ise 7 derece olacağı tahmin ediliyor. İşte, bugünün Ankara hava durumu ve sıcaklı tahminleri;

Bugün Ankara'da en düşük sıcaklığn -3 derece, en yüksek sıcaklığın ise 3 derece olması bekleniyor. Puslu ve sisli bir havanın yaşanacağı Ankara'da nem oranının en düşük %45, en yüksek ise %81 olması bekleniyor. Ankara'da rüzgarların güney yönünden hafif kuvvette esmesi bekleniyor. Rüzgarın hızının 5 km/sa olması bekleniyor. Öte yandan sıcaklıkların 23 Aralık Çarşamba günü en düşük -2 derece, en yüksek 3 derece, 24 Aralık Perşembe günü ise en düşük -1 derece, en yüksek ise 6 derece, 25 Aralık Cuma günü en düşük -3 derece, en yüksek ise 3 derece olması bekleniyor. Son olarak 26 Aralık Cumartesi günü ise düşük -3 derece, en yüksek ise 4 derece olması bekleniyor.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler