HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul kara teslim

İstanbullular dün akşam iş çıkışında aniden bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Kar yağışı, D-100 Karayolu'nda trafiği kilitledi. Eğitime bugün 1 gün ara verildi.

İBB'den yapılan açıklamada, İstanbul'da kar nedeniyle 841 trafik kazasının meydana geldiği belirtildi, Çatalca'da kar kalınlığı 60 santimi buldu.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşam ve bu sabah saatlerinde TEM Otoyolu'nda trafik durdu. Vatandaşlar otomobillerinden ve servis araçlarından inip yürümeye başladı. Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte, sürücüler 8 kilometrelik yolu 1 saat 10 dakikada kat edebildi. İstanbul Valiliği olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul'da eğitime 1 gün ara verildiğini (Çarşamba günü) açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR, KAR BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dün akşam saatlerine doğru etkisini artıran yoğun kar yağışının bilançosunu açıkladı. Başakşehir, Hadımköy, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt ve Çamlıca'da kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.

Büyükşehir'den yapılan açıklamada şöyle denildi:
"İstanbul'u öğle saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı tipi şeklinde devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi. Bir çok noktada tırlar kayarak yolların kapanmasına neden oldu. TEM Otoyolu Celaliye mevkiinde iki yönlü olarak 60 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Edirne İstikametinde bir TIR ile kamyon çarpıştı, araçların sürücüleri yaralı kurtarıldı. Aynı dakikalarda İstanbul istikametinde de iki TIR kaza yaptı. Olay yerine İtfaiye ekipleri ve 3 vinç gönderilerek yol trafiğe açıldı. Yoğun tipi nedeniyle yol 1 saat sonra yoğun kar altında kaldı. Sürücüler Çatalca ve Silivri gişelerinden E-5 Karayolu'na yönlendirildi. TEM güzergahında 10'a yakın TIR da kayarak trafik akışını aksattı. Şehir içinde ise 95 ayrı noktada hasarlı kaza meydana geldi.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULDU
Bazı bölgelerde kar kalınlıkları ise şöyle ölçüldü:
Maslak, Ümraniye,Çekmeköy, Beykoz, Sultangazi, Arnavutköy: 10 cm
Uğurmumcu, Maltepe, Celaliye, Silivri: 15 cm
Başakşehir, Hadımköy, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Çamlıca: 20 cm

TEM'DE TRAFİK ÇİLESİ
İstanbul'da iş çıkış saatinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, TEM Otoyolu'nda trafiği durma noktasına getirdi. Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı Tipiyle birlikte etkili olan kar yüzünden TEM Otoyolu beyaza büründü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ulaşmak isteyen araçların kuyruğu ise Metris'e kadar uzandı. Karşı yönde de araçlar güçlükle ilerledi. Kar yağışı, TEM Otoyolu Bağlantı Yolu'nda da trafiği durma noktasına getirdi. O-3 Bağlantı Yolu'nda trafik adeta felç olurken, bazı araçlar ise yolda kaldı. Yolun kaygan olması nedeniyle yokuş çıkamayan bir ambulansın lastiklerine çevredeki sürücülerin yardımıyla zincir takılırken, yolda kalan bir belediye otobüsünü de yolcuların ittiği dikkat çekti.

BARBAROS BULVARI'NDA ARAÇLAR ZORLUKLA İLERLEDİ
Dün akşam saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı Barbaros Bulvarı'nda da etkili oldu. Zincirlikuyu'dan Beşiktaş yönüne inen araçların zaman zaman zorlandığı, bazılarının kaydığı dikkat çekti.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, kar yağışı ve don sebebiyle TEM Otoyolu'nun Mahmutbey-Çatalca arasında zaman zaman aksamalar olduğu için sürücülerin E-5 istikametine yönlendirildiğini duyurdu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanan kar yağışı ve don olayları sebebiyle TEM Otoyolunun Mahmutbey - Çatalca arasında kalan bölümlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana gelmekte ve araçlar E5 istikametine yönlendirilmektedir. Sürücülerimizin duyarlı olmaları, trafik ikaz ve işaretlerine dikkat etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL
İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini açıkladı. İstanbul Valisi Vasih Şahin, twitter'dan okulların bugün tatil edildiğini açıkladı.

8 İLDE OKULLAR TATİL
Öte yandan etkili kar yağışı nedeniyle Samsun, Nevşehir, Balıkesir, Zonguldak, Kastamonu, Yozgat, Tunceli ve Bingöl'de de eğitime 1 gün (çarşamba) ara verildi.

METROBÜS DURDU, HAYAT FELÇ OLDU

TEM'i kilitleyen kazadan fotoğraflar için TIKLAYIN!

Metrobüste kaza seferleri aksattı

Beylikdüzü'nde şiddetlenen kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Haramidere'de bir metrobüs kayarak, yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Bu nedenle Beylikdüzü-Avcılar arasında seferler bir süre durdu. Metrobüse müdahale edilmesinin ardından seferler normale döndü.

Bu kaza, tüm hattaki seferleri olumsuz etkiledi. Metrobüs duraklarında yoğunluk yaşanırken, bazı duraklarda vatandaşlar, ilerleyemeyen metrobüsten inip, yürüyerek yoluna devam etti.

Metrobüs seferlerinin aksaması nedeniyle bazı vatandaşlar da Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti.

Mynet editörü Onur Aykut Bahçıvan, yaşananları böyle görüntüledi.

KAR ESARETİ GERİ DÖNDÜ
İstanbul'da bugün etkili olan kar yağışı sonrası trafik kazaları meydana geldi. 1 kişi hayatını kaybetti, TEM otoyolu kilitlendi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İstanbul’un Silivri ilçesinde TEM Otoyolu’nda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle otoyol trafiğe kapandı.

THY'DEN SEFER İPTALİ

İstanbul'da etkili olan kar yağışı hava trafiğini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY iç ve dış hatlarda karşılıklı 208 seferini iptal etti.

DENİZ ULAŞIMINA KAR ENGELİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü, 18.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü seferleri yapılamayacak.

Bu arada yarın da 07.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü- Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü iptal edildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz otobüsü iç hat seferleri ile Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferlerinde aksamalar yaşanabildiği duyuruldu.

Şehir Hatları da Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti.

ANTALYA VE MUĞLA İÇİN FIRTINA UYARISI
Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından, Antalya ve Muğla için kuvvetli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü, son değerlendirmelere göre Antalya ve Muğla'da etkili olacak rüzgarın, bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak saatte 30 ila 50 km hızla eseceğini, yarın sabah saatlerinden itibaren özellikle sahil kesimlerinde 50 ile 80 km arasında eseceğini kaydetti.

Kuvvetli fırtına ve rüzgarın Muğla'da cuma akşam saatlerinde, Antalya'da ise cumartesi sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği belirtildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler