HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MİTin gizli tanığı 'Yeğen' 2016'da her şeyi itiraf etmiş

MİT'in 'Yeğen' kod adlı gizli tanığının, FETÖ'nün haberleşme ağı olan ByLock’a ilişkin Mayıs 2016’da ham veriler elde edilmesini sağlayan her şeyi itiraf ettiği ortaya çıktı. Yeğen kod adlı tanığın ByLock'u anlattığı, bu programın ne zaman kullanılmaya başlandığını da belirttiği 40 sayfalık ifadesinde örgüt yapısına ilşkin kritik bilgiler verdiği ifade edildi. Öte yandan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'de MİT kriziyle yönetimi bertaraf etmek hem de MİT'i ele geçirmek istediği de ortaya çıktı.

MİTin gizli tanığı 'Yeğen' 2016'da her şeyi itiraf etmiş

Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre, İzmir'de 2 Şubat 2016'da polise giden 'Yeğen' kod adlı gizli tanığın, FETÖ'nün İzmir'in Bergama ilçesindeki yapılanmasıyla ilgili bilgi vermek istediği ve 40 sayfalık ifadesinin sonunda ByLock'u anlattığı öğrenildi.

Gizli tanık 'Yeğen'in ifadesinde, 17 Aralık 2013 sonrasında FETÖ üyelerinin telefon dinlemelerine karşı tedbir almaya başladığını ve ByLock kullanımına geçildiğini belirtildi.

GÜLEN'DEN 'HER GÖRÜŞMEYİ BYLOCK ÜZERİNDEN YAPIN' TALİMATI

"ByLock ile ilgili FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen'den gelen talimatta, ‘Tüm üyeler ByLock programı üzerinden görüşmeler yapsın, normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur' diyordu" dediği belirtildi.

FETÖ'NÜN MİT PLANI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'de MİT kriziyle hem yargıyı kullanarak kendinden olmayan MİT yönetimini bertaraf etmek hem de MİT'i ele geçirmek istediği ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 25 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, FETÖ mensubu kişilerin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Yargıtay içine nasıl girdikleri, 7 Şubat'ta MİT soruşturmasında örgütün yargıyı nasıl kullandığı anlatıldı.

FETÖ/PDY üyesi hakim-savcı adaylarının diğer adaylar arasında tanınması ve ön plana çıkartılması, örgüt jargonuyla
ifade etmek gerekirse "parlatılması" amacıyla bu üyelerden müteşekkil mezuniyet albüm kurulları oluşturulduğu aktarılan iddianamede, albüm kurulu üyelerinin tertip ettikleri ziyaretlerle kamu bürokrasisine refere edildiği belirtildi.


En Çok Aranan Haberler