HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla'da öldürülen teröristlerin kanlı planı ortaya çıktı!

Muğla'nın Seydikemer ve Köyceğiz ilçelerinde 1 gün arayla etkisiz hale getirilen 12 PKK terör örgütü mensubunun farklı zamanlarda Türkiye'ye sızarak buluşmayı planladıkları ortaya çıktı. İki ayrı terörist grubunun ormanlık alanda ilerleyerek buluşmayı ve daha sonra birlikte hareket etmeyi planladıkları öğrenildi. Öte yandan Köyceğiz'de öldürülen teröristlerin YPG'nin özel eğitimli militanı oldukları ve 'Fırtına' adı verilen operasyonla etkisiz hale getirildikleri aktarıldı.

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde önceki gün aranan 4 PKK’lı terörist ile onları karşılayan 3 işbirlikçi düzenlenen operasyonla yakalanmış ve itiraflar sonucu bölgede 7 kişilik bir terörist grubun daha olduğunu belirleyen güvenlik güçleri dün sabah saatlerinde Köyceğiz ilçesi kırsalında arama başlatmıştı.

Arama tarama faaliyeti sırasında sağlanan sıcak temas sonucu 5 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, çatışmada 1 binbaşı hafif şekilde yaralanmıştı.

Öldürülen teröristlerin yapılan üst aramasında 1 Kaleşnikof tüfek ve bu tüfeğe ait 5 şarjör, 2 adet M16 silah ve bu silahlara ait 10 şarjör, 3 tabanca ve bunlara ait 3 şarjör, 21 el bombası, 5 kilogram plastik patlayıcı, 3 elektrikli kapsül, 2 elektrikli bomba düzeneği, 4 kutu 5.56 mm'lik mermi, 1 termal dürbün, 1 top infilaklı fitil, 1 kutu içerisinde patlayıcı, 1 elektronik LED lambalı devre, 1 akü, 1 tablet, 1 cep telefonu ve 1 taşınabilir şart cihazı ile yüklü miktarda para ele geçirildi.

Muğla’da 2 farklı günde etkisiz hale getirilen 12 PKK’lı teröristin farklı zamanlarda denizden Türkiye’ye sızdıkları tespit edildi.

Seydikemer ile 100 kilometre uzağında bulunan Köyceğiz’de etkisiz hale getirilen iki ayrı terörist grubunun ormanlık alanda ilerleyerek buluşmayı ve daha sonra birlikte hareket etmeyi planladıkları ortaya çıktı.

Öte yandan; kaçan 2 PKK’lı teröristin yakalanması için operasyonların devam ettiği ve güvenlik güçlerinin çemberi daraltarak çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

ÖZEL EĞİTİLMİŞ TERÖRİSTLERİ 'FIRTINA' VURDU

Kandil’in talimatıyla Muğla’ya sızan 5 PKK’lı dün Köyceğiz’de öldürüldü. Teröristler YPG’nin özel eğitimli militanı çıktı.

Önceki gün Seydikemer’in ormanlık alanında önceki gün 7 teröristin yakalanmasından sonra, bölgedeki operasyonlara devam edildi. MuğlaJandarma Komando Taburu tarafından önceki gece, Toparlar Şelalesi yakınlarında bir grup terörist tespit edilip, operasyon düzenlendi. Bölgeye, bornova 2’nci Jandarma Komando Tugayı ve polis özel harekat biriminden de destek kuvvet gönderildi. Çatışmada, 5 terörist ölü ele geçirildi. Kaçan 2 teröristin yakalanması için de bölge çembere alındı. Teröristlerin PKK’nın Suriye Kolu YPG’li olduğu, Lazkiye limanından balıkçı tekneleriyle geldikleri tespit edildi.

Binbaşı bacağından yaralandı

Dünkü çatışmada Muğla Jandarma Tabur Komutanlığı’nda görevli Binbaşı Y.O. da bacağından yaralandı. Terörist grubun Muğla Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve askeri lojmanlara saldırı düzenlemeyi planladığı bilgisine ulaşıldı. Emniyetin 4 ay önce aldığı bir istihbarat üzerine valiliğin önüne ucu sivri korkuluklar yaptırdığı belirtildi.

Lazkiye’den Akdeniz ve Ege’ye sızıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Terör örgütü, son yöntem olarak da Irak’ın kuzeyinden, İran’dan ve Afrin’den sızmalardan sonra başka bir yöntem arayışına girdi. Arayışı şu; Lazkiye üzerinden, deniz üzerinden, Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmircivarına sızma konusunda terör örgütü liderleri talimat verdiler. Açık denizlere bir gemiyle gelip, oradan filikalarla, kayıklarla, botlarla sahile geliyorlar.

Bombaları gömmüşler

Çatışmanın olduğu Toparlar Şelalesi bölgesinde iki köpekle yapılan aramalarda, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 3 tabanca, 6 el bombası bulundu. (Ajanslar)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler