HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin'de günlüğüne vasiyetini yazan PKK'lı teslim oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan PKK'lı 25 terörist arasında bir süre önce ailesine ulaştırılmak üzere vasiyetini yazdığı günlüğü bulunan Zehra Kaya'nın da yer aldığı tespit edildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan 25 terörist sağlık kontrolünden geçirildi.

Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan 6'sı kadın 25 terörist, ilçedeki bir spor salonuna getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen teröristlerin, daha sonra Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüleceği belirtildi.

Teröristler, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilecek.

Öte yandan teslim olan teröristler arasında, bir süre önce vasiyetini yazdığı günlüğü bulunan terör örgütü mensubu Zehra Kaya'nın da yer aldığı belirlendi.

Operasyonda günlüğüne ulaşılan Kaya, örgütün sözde yöneticilerinin kendilerini piyon olarak kullandığını, birçok arkadaşının öldüğünü, kendisini bekleyen sonun da ölüm olduğunu anlatmış, “Bu notlar, kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Olmazsa mezarımda rahat uyumam valla. Ben Zehra Kaya” ifadelerini kullanmıştı.

Zehra K. isimli teröristin yazdığı vasiyet niteliğindeki mektup, güvenlik güçleri tarafından oluşturulan heyetçe Nusaybin ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde ikamet eden ailesine teslim edilmişti. Babası, “Devlet devlettir, başımızın tacıdır. Devlete karşı gelinmez” diyerek güvenlik kuvvetlerine şükranlarını iletti.

DÜN TESLİM OLDU BUGÜN AİLESİYLE GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

Teslim olan teröristlerin arasında adı geçen Zehra K.’nın da olduğunun tespit edilmesi üzerine ailesine haber verildi.

Savcılık müsaadesi alınarak spor salonuna getirilen anne ve babası, tahsis edilen bir odada kızları Zehra K. ile görüştürüldü.

Kızıyla buluşmasında baba Mehmet K, "Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun." diyerek güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Babası kızı Zehra K'ya ise "Kızım sana ne oldu, sen nasıl buraya düştün, sen ne haldesin?" diye sordu.

"EN BÜYÜK HATAM PKK'YA KANMAK"

Zehra K. da "Öncelikle en büyük hatam PKK'ya kanmak. Çünkü PKK hem Türkiye Cumhuriyeti'ni hem Kürt halkını yakıyor. O yüzden benim gençlere çağrım, örgüt beni buna zorladı ama ben her seferinde anladım ki devlete sığınsınlar. Benim umudum şahsen yoktu. Biz teslim olduk, ben olsam mermi sıkardım ama devlet bize kucak açtı hem de bu süreçte, böyle bir ortamda. Devlet, bana her türlü imkanı gösterdi, hiçbir şekilde beni zorlamadı, elinden gelen en iyi şekilde ağırladılar, yapmaması gereken şekilde beni ağırladılar." ifadesini kullandı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler