HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin’den acı haber: 2 şehit

Nusaybin'de zırhlı araca roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis yaralandı, 1 uzman çavuş şehit oldu. İlçede operasyonlar sürerken 1 yüzbaşı da keskin nişancı tüfeğiyle şehit oldu.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde zırhlı araca roketatarlı saldırı düzenlenmesi sonucu 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Ağır yaralanan uzman çavuş hastanede şehit düştü. İlçede operasyonlar sürerken ise Yüzbaşı Alper Kalem, keskin nişancı tüfeği ile açılan ateş sonucu şehit oldu.

Nusaybin'in Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynalabidin ve Kışla mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 48'nci gününde devam etti.

Bu sabah erken saatlerde ilçenin Abdülkadir Paşa mahallesi Kartopu sokağında busabah saat 07,00 sıralarında sokağa konulan bombaları imha etmeye çalışan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU

Çatışma sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem ağır şekilde yaralandı. Konya'nın Meram ilçe nüfusuna kayıtlı olan Yüzbaşı Kalem, ambulansla kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bu arada yine aynı saatlerde, ilçede operasyona çıkan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı bir araca Abdülkadirpaşa mahallesinde PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis ve 1 asker yaralandı. Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Ağır yaralı olan uzman çavuş kurtarılamayarak şehit düştü.

AMASYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Mardin'in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonda şehit olan 36 yaşındaki Yüzbaşı Alper Kalem'in Amasya'daki baba ocağında ateş düştü.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit düşen Yüzbaşı Alper Kalem'in, Amasya'da yaşayan ailesine acı haber verildi. Bahçeleriçi Mahallesi'nde yaşayan babası 52 yaşındaki emekli Astsubay Mehmet Ali ile 50 yaşındaki annesi Sevim Kalem'e acı haber, askeri yetkililer ve Müftü vekili Adem Ayrancı tarafından verildi. Şehidin baba evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. 35 yaşındaki Elif Kalem'le evli olan Şehit Jandarma Yüzbaşı Kalem'in 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina isminde iki kız çocuğu bulunduğu belirtildi.

Kayseri 1'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Şehit Yüzbaşı Kalemin’in geçici görevle Nusaybin'e gittiği belirtilirken, acı haberle yıkılan baba Mehmet Ali Kalem, "Oğlum imanlı, Kuranlı bir evlattı. Keşke ben de onun gibi şehit olabilsem" diyerek gözyaşı döktü. Şehit yüzbanının babası Kalem, "Oğlum müsait olduğunda beni arıyordu. Biz telefon çaldırıp olmadık yerde rahatsızlık vermemek adına rahatsız etmiyordum. Allah’ım ondan razı olsun” diye konuştu. Şehit yüzbaşının annesi Sevim Kalem’i, komutanlar sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin yarın Amasya'da toprağa verileceği belirtildi.

EŞİ VE ÇOCUKLARINA ACI HABER VERİLDİ

Yüzbaşı Alper Kalem’in Konya’da askeri lojmanda kalan eşine de acı haber bildirildi. Bir süre önce Konya'da görev yapan ve daha sonra tayin olduğu Kayseri'den Mardin'in Nusaybin İlçesine geçici olarak görevlendirilen Amasyalı şehit Yüzbaşı Alper Kalem'in eşi ve çocukları Konya'da yaşıyor.

Aslen Amasyalı olan şehit Yüzbaşı Alper Kalem’in eşi Elif Kalem ve çocukları 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina ile birlikte kaldığı Konya’nın merkez Meram İlçesi Orgeneral Tural Mahallesi’nde bulunan askeri lojmandaki evine şehit ateşi düştü. Kalem’in şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından ailesine bildirildi. Lojmanların bulunduğu bölgeye basın mensupları alınmazken, şehit yüzbaşının eşi, çocukları, kayınpeder ve kayınvalidesinin lojmanda kaldığı öğrenildi. Lojmanın kapısının önünde de bir ambulans hazır bekletildi. Şehit Yüzbaşı Alper Kalem’in Konya’daki ailesinin askeri tören için uçakla Mardin’e gideceği öğrenildi.

NAAŞI KONYA'YA GÖNDERİLDİ

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Yüzbaşı Alper Kalem'in naaşı, memleketine uğurlandı.

Nusaybin'de PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Alper Kalem için uğurlama töreni düzenlendi. 70. Mekanize Piyade Tugayı Selen Kışlası'nda düzenlenen törene, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar yakınları katıldı.

Tören, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasıyla başladı. Ardından, saygı duruşunda bulunulup, şehidin öz geçmişi okundu. Konuşma yapan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku oluşturmak amacıyla, çukur kazarak güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını belirtti. Terör örgütünün vatandaşları silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek, kirli yüzünü tekrar gösterdiğini vurgulayan Karadeniz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla, görevlerine artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehit için dua okudu.

Şehidin naaşı Konya'ya uğurlandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler