HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öcalan’ın çağrısının muhalefetteki yankısı

Öcalan’ın çağrısının muhalefetteki yankısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Silahlar bırakılırsa bundan memnun oluruz. Türkiye'de silahların gölgesinde barış olmaz" dedi.

Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Açıklama, iki kanat tarafından da yapıldı. Ortak açıklama yapıldı. Silahlar bırakılırsa bundan memnun oluruz. Türkiye'de silahların gölgesinde barış olmaz. Silahların bırakılması, en büyük arzumuzdu. Eğer bu gerçekleşirse son derece mutlu oluruz. Diyorduk, 'analar ağlamasın' diye. Anaların ağlamayacağı bir ortamı yaratabilirsek mutlu oluruz. Biz, bu sorunun güvenlik önlemleriyle çözülemeyeceğini defalarca zaten dile getirmiştik. Demokrasi ve özgürlükle çözülebilir bu sorunlar. Umarım çözülmüş olur" dedi.

"10 maddeyi nasıl buldunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "10 maddeyle ilgili somut bir talep ya da somut bir öneri görülmüyor. Orada söylenen demokrasi, özgürlük, birlik, beraberlik, zaten bunlar hepimizin ortak istediği şeyler" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, "2013'te de Öcalan'ın bir çekilme çağrısı yaptığının" ifade edilmesi üzerine, "Önümüzdeki günlerde ayrıntıları göreceğiz. Şimdi böyle bir çağrı yapılıyor, 'Silahlar bırakılsın' diyor. İki taraf da silahları bırakacağını açıklayacağını söyledi. Böyle bir şey olursa mutlu oluruz" diye konuştu.

'Ev ödevi niteliğinde'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün 'silah bırakma' adı altında okunan 10 maddelik açıklama, terörist başının AK Parti hükümetine verdiği bir ev ödevi ve teslimiyet anlaşmasıdır" dedi.

MHP'li Oktay, Öcalan'ın çağrısının okunduğu ortak açıklamayı sert sözlerle eleştirdi. [AA]

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen MHP Aydın İl Kongresi'ne katılan Vural, burada yaptığı konuşmada Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüşmesi sonrası yapılan açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.'PKK, KCK devletini kurmak istiyorlar'

Bugün yapılan açıklamanın Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin terör örgütü PKK'yı muhatap aldığının göstergesi olduğunu savunan Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın geçmişte yaptığı açıklamalarda "Biz PKK'yla görüşecek alçaklardan değiliz" dediğini ileri sürdü. Vural, şöyle konuştu:

"İşte bugün yapılan anlaşmayla kimin şerefli kimin şerefsiz olduğu ortaya çıkmıştır. İslamın sancaktarlığını yapmış Müslüman Türk Devleti'nin kimliğini değiştirecek bu anlaşmayı Sevr'deki gibi 7 Haziran'da millet olarak yırtıp atmalıyız. Bu anlaşmayı başlarına çalmalıyız. Bugün 'silah bırakma' adı altında okunan 10 maddelik açıklama, terörist başının AK Parti hükümetine verdiği bir ev ödevi ve teslimiyet anlaşmasıdır. Utanç verici bir tablo yaşatmışlardır. Silah bırakma adı altında milletin oyunu alıp, oyu aldıktan sonra PKK, KCK devletini kurmak istiyorlar."

Kaynak: Anadolu Ajansı

aljazeeraturk

'Senelerdir bunu bekliyorduk'

‘YPG bizi tehdit ediyor'

İlk adıma katılım payı engeli

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler