HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis Özel Harekat başvurusu ne zaman yapılacak?

Polis Özel Harekat başvurusu ne zaman yapılacak merak ediliyor. Sürecin ikinci kez ertelenmesinin ardından adaylar Polis Özel Harekat başvurusu tarihlerini, sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyor.

Polis Özel Harekat başvurusu ne zaman yapılacak?

Polis Özel Harekat başvuru işlemleri uzun zamandır bekleniyor. İlk olarak Polis Özel Harekat başvuru işlemlerinin 10 Ekim'de yapılacağı duyurulmuş ancak bu tarihte başvuru işlemleri başlamamıştı. Ardından 17 Ekim olarak belirtilen Polis Özel Harekat başvuruları bir kez daha ertelendi. Özel Harekat Polisi yetiştirmek üzere Polis Akademisi tarafından yapılan duyuruda 10 bin erkek öğrenci adayı alınacağı duyurulmuştu. Ülkemizde rağbetin yüksek olduğu mesleklerin başında gelen polislik için çok sayıda aday beklemeye başlamıştı ancak Polis Özel Harekat başvuru işlemleri için belirtilen sürenin bir kez daha ileri tarihe alınması akılların karışmasına ve soru işaretlerine neden oldu. Polis Özel Harekat başvuru tarihleri ve Polis Özel Harekat alımı şartları hakkında merak edilenleri haberimizde sizler için derledik.

POLİS ÖZEL HAREKAT BAŞVURU İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Polis Özel Harekat başvuru işlemleri 17 Ekim'de yapılacak. Ancak adaylar ikinci ertelemenin neden yapıldığını merak ediyor. Polis Akademisi'nden yapılan açıklamada, başvuruların bilgi işlem sisteminde yaşanan problemden dolayı ertelendiği belirtildi. İnternet üzerinden yapılan açıklamada, "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir. Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir" denildi.

POLİS ÖZEL HAREKAT ALIMI İLANI NEREDE YAYIMLANACAK?

Polis Özel Harekat alımı konusu için adayların takipte olmaları gerekiyor. Teknik nedenlerden ötürü başvuruların ertelenmesinin ardından adaylar ilanı Polis Akademisi'nin internet sitesinden takip edebilecekler. Böylece başvuru için tanınan süreyi öğrenme fırsatları olacak. Zaten yapılan duyuruda, ön başvuruların ileriki tarihlerde web sitesinden duyurulacağı açıklaması yapıldı.

POLİS ÖZEL HAREKAT ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Bu konu hakkındaki detaylar aslında ilanda adaylara verilecek ancak, 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre bu birimlerde istihdam edilecek adayların; en az lise veya dengi okullardan mezun olması, askerlik hizmetini tamamlamış olması, 28 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Öte yandan Polis Özel Harekat başvurusunda KPSS şartı aranmıyor. Başvuru işleminin ardından fiziki yeterlilik ve mülakat sınavında başarılı olanlar Polis Eğitim Merkezleri'nde eğitime alınacaklar.

Polis Akademisi için tıklayın

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler