HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Redhack nedir? Redhack Team ne görev yapar?

Redhack (Kızıl Hackerlar, Kızıl Hackerlar Birliği), 1997 yılında kurulan, kendilerini Marksist ve Sosyalist olarak tanımlayan hacker grubu.

Redhack nedir? Redhack Team ne görev yapar?
**Redhack** Şubat 2012'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesini çökerterek adlarını duyuran grup aynı zamanda Türkiye genelinde yaklaşık 350'ye yakın emniyet müdürlüğü sitesini geçici bir süreliğine çalışamaz hale getirdi.
**Redhack** Grubun çekirdek kadrosunu oluşturan üye sayısı 12'dir.
**RedHack Eylemleri**
Mart 2012'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinin çökertilerek, çok sayıda ihbar ve iç yazışmanın internet ortamında yayınlanması
Nisan 2012'de İçişleri Bakanlığı sitesine ait bir alt sayfaya mesaj bırakılması
27 Nisan 2012 tarihinde İnternet servis sağlayıcılarından TTNET’in yaklaşık 2 saat süreyle internet hizmetinin aksatılması.Bunun üzerine açıklama yapan TİB saldırıyı doğruladı fakat internet kesintisi olduğuna dair haberleri yalanladı.
Mayıs 2012'de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sistemine girerek bazı TSK personelinin bilgilerinin ifşa edilmesi. TSK bu haberi daha sonra "RedHack'in ele geçirdiğini iddia ettiği belgeler, güncelliğini yitirmiş bilgileri içeren, eski tarihli ve kişisel kullanıcılar tarafından oluşturulmuş belgelerdir." şeklinde yalanlamıştır.
Temmuz 2012'de Dışişleri Bakanlığı’nın dosya paylaşım sitesinin hedef alınması. Saldırı sonucunda Türkiye'de çalışan pek çok yabancı diplomatın kimlik bilgilerinin Dropbox adlı site üzerinden yayınlanması
17 Temmuz 2012'de ÖSYM sitesinin bir süreliğine çökertilmesi.
29 Mayıs 2012'de Türk Hava Yolları'nın internet sitesine greve destek amacıyla bir siber saldırı gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım eylemi doğruladı fakat herhangi bir zararın meydana gelmediğini söyledi.
22 Temmuz 2012'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKParti) resmi websayfası geçici süreliğine mesaj bırakılarak kapatıldı.
24 Mart 2013 tarihinde aralarinda ust duzey burokratlarin, hakimlerin oldugu 32 bin Israil calisaninin isimlerini, ev ve email adreslerinin ve diger kimlik bilgilerinin açiklanmasi eylemi
Redhack grubunun son güncel saldırıları
11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay Reyhanlı'da yaşanan patlama sonrasında Ulusal Yas ilan edilmesini isteyerek Hatay Valiliğin sitesi çökertildi.
22 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı Patlamasıyla ilgili İstihbarat Belgelerini Yayınladı.
[](http://haber.mynet.com/kategori/geziparki)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler