HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Robert Kolej'den 'torpil' açıklaması: Talimata uyma zorunluluğu doğdu

Robert Kolej Okul Müdürü Anthony Jones, okulun mezun ve çalışanlarına sınav puanı düşük bir öğrencinin bakanlık torpiliyle okula alındığı iddiasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Robert Kolej'den 'torpil' açıklaması: Talimata uyma zorunluluğu doğdu

Amerikan Robert’te kriz yaşanıyor. 7 puanı eksik olduğu için özel okullar puanına göre okula giremeyen bir öğrencinin, TEOG puanına göre 225. öğrenci olarak kaydı yapıldığı iddia edildi.

Robert Kolej’in mezunlara yönelik duyurusunda “Okulumuza Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yollanan bir yazı ile 2014 – 2015 akademik yılında yeni bir öğrencinin hazırlık sınıfına kaydedilmesi talimatı verilmiştir. Bu talimata okulumuz tarafından yapılan çeşitli idari itirazlar reddedilmiş olup, kanunen bu talimata uymak zorunluluğu doğmuştur” ifadeleri yer aldı.

Robert Kolej’den mezunlarına duyuru

26 Mart’ta Robert Kolej Okul Müdürü Anthony Jones imzasıyla okulun mezun ve çalışanlarına konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Robert Kolaj’den yapılan açıklama şöyle:

“Robert Kolej Topluluğunun Değerli Üyeleri,

Okulumuza Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yollanan bir yazı ile 2014 – 2015 akademik yılında yeni bir öğrencinin hazırlık sınıfına kaydedilmesi talimatı verilmiştir. Bu talimata okulumuz tarafından yapılan çeşitli idari itirazlar reddedilmiş olup, kanunen bu talimata uymak zorunluluğu doğmuştur. Okulumuzun mütevelli heyeti bu konuda yapılabilecekler konusunda detaylı bir çalışma yürütmektedir.

Okulu ilgilendiren tüm konularda Robert Kolej topluluğunun her bir üyesinin gösterdiği hassasiyete müteşekkiriz. Böyle bir konuda bu aşamada paylaşabileceğimiz daha fazla detay olmadığını anlayışla karşılayacağınıza inanıyoruz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler