HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şelaleler ileri teknolojiyle ölçülüyor

Ordu'da zorlu arazi koşullarına inat şelalelerin kaç metre yüksekten döküldüğü ileri teknoloji aletlerin yardımıyla yapılıyor.

Kabadüz Belediyesi'nin başlattığı çalışmalar kapsamında ilçede bulunan şelalelerin turizme kazandırılması için yükseklikleri lazerli sistemle ölçülüyor. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, ilçe sınırları içerisindeki şelalelerin gerçek yüksekliklerini tespit etmek amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Amaçlarının şelaleleri turizme kazandırmak olduğunu ifade eden Başkan Kaya, "Kabadüz ilçemiz doğal güzellikleriyle öne çıkmış Ordu ilimizin en önemli turizm merkezlerinden birisidir. Bizler de bu bağlamda ilçemiz sınırları içerisinde bulunan şelaleleri tanıtımını yaparak turizme kazandırmak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız kapsamında şelalelerin yükseklikleri ileri teknoloji lazer sistemleri ile yapıyoruz. İlk çalışmalarımız Gümüşdere Mahallemizde bulunan Dikilitaş Takım Şelalelerinden başlattık. Ölçümler sonucu şelalelerden birisinin 40 metre diğerinin ise 56 metre yükseklikten döküldüğünü belirledik. Diğer şelalelerin ölçümleri de hava koşullarına bağlı olarak kısa süre içerisinde tamamlanacak” dedi.

Çalışmaları takip eden yöre sakinlerinden Serdar Şimsek de, "Kabadüz Belediyemizin başlattığı çalışmalar tamamlandığında şelalelere yürüyüş parkurları yapılarak, yurt içi ve yurt dışından gelenler turistleri buraları görmesi sağlanacak” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler