HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya’da tekneler battı, dalgalar 30 metrelik falezleri aştı

Antalya'da, saatteki hızı 145 kilometreye ulaşan fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor.

Yat limanında balıkçı tekneleri batarken limanda oluşan dev dalgalar 30 metrelik falezleri aştı.

Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden şiddetli rüzgar ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar elektrik tellerini koparınca kentin birçok noktasına elektrik verilemedi. Fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç ve tabela devrildi. Kentin bazı ilçelerinde ev ve işyerinde su baskınları oluşurken yağmur ve fırtına nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

TEKNELER BATTI

Antalya'nın yat limanında balıkçılar fırtınada zarar gören teknelerini kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Denizde oluşan dev dalgalar nedeniyle yat ve tekneler zarar gördü. Balıkçı Bekir Ada, teknelerinin batmaması için çaba sarf ettiklerini ancak arkadaşlarına ait 3 teknenin battığını söyledi. Batan teknelerden bazılarının burun kısmı su yüzeyinde kalırken bazılarının kırılan parçaları su yüzeyine çıktı. Limanda dev dalgaları izleyen bir turist kafilesi şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı turistler şemsiye ile yağmurdan korunurken bazıları yağmurlukla korundu.

DALGALAR 30 METREYİ AŞTI

Kaleiçi Yat Limanı'na kıyı olan falezler dev dalgalardan nasibini aldı. Şiddetli fırtınayla yükselen dalgalar yüksekliği 30 metreyi aşan falezlerin üzerinden aştı. Falezleri döven dev dalgaların oluşturduğu görüntüler fırtınanın şiddetini gözler önüne serdi.

Fırtına ve yağışın akşam üzeri şiddetini düşüreceği öğrenildi.

YILDIRIM DÜŞEN CAMİDE YANGIN ÇIKTI

Döşemealtı İlçesi'ne bağlı Karaveliler Mahallesi'ndeki Karaveliler Merkez Camii'nin minaresine yıldırım düştü. Paratoner bulunmasına rağmen düşen yıldırımın cami içerisindeki kabloları tutuşturması sonucu yangın çıktı.

Sabah namazı için camiye gelen imam ve cemaat yangını fark ettikten sonra itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Ahşap bölümleri ve halıların yandığı camide büyük hasar oluştu.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Antalya'nın Kemer ilçesinde 2 gündür aralıksız süren sağanak yağış ve fırtına, bir ailenin facianın eşiğinden dönmesine sebep oldu. Evini su bastığında uykuda olan Demirtan ailesi üyelerinden anne Müesser Demirtan'ı elektrik çarpması, büyük bir faciayı önledi.

İlçede elektrik arızaları ve kesintileri devam ederken, bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Beldibi Mahallesi'nde 3 kişilik ailenin yaşadığı ev sular altında kaldı. Polis ekipleri yağmur ve rüzgar yüzünden Kemer-Antalya yolu üzerine dağlardan düşen kayaları toplamaya çalıştı.

Beldibi Mahallesi Atatürk Caddesi 4020 Sokakta bulunan bir evde yaşayan 3 kişilik Demirtan ailesinin evini su bastı. Su baskını olduğunda uykuda olan aile üyelerinden anne Müesser Demirtan'ın eli suyla temas ettiği sırada yanı başında bulunan elektrik prizi nedeniyle kendisini elektrik çarptı. Panikle uyanan Müesser Demirtan, hemen kocası Polat Demirtan ve kızını uyandırarak dışarıya çıkardı. 112 acil servis ve itfaiyeyi arayan Polat Demirtan, "Elektrik işleriyle uğraştığım için eve kaçak akım rölesi taktırdım. Bunun sayesinde eşim elektriğe çarpıldığında kaçak akım rölesi devreye girince elektrik kesildi. Böylece ailemiz faciadan döndü. Evde bulunan bütün eşyalar kullanılmaz hale geldi” dedi.

Elektrik rölesi sayesinde hayatta kaldığını ifade eden Müesser Demirtan ise "Yerde yatıyordum. Elim suyun içine girince titreme hissettim ve uyandım. Bir baktım ki evi su basmış. Hemen eşim ve kızımı uyandırarak dışarıya çıktık. Eşim hemen 112 acil servisi ve itfaiyeyi aradı. Evde bulunan kaçak akım rölesi sayesinde hayattayız. Bütün elektronik eşyalarımız, yatak, yastık ne varsa hepsi sular altında kaldı” şeklinde konuştu.

Su baskını yaşanan eve ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi gelerek, Müesser Demirtan ve 8 yaşındaki kızları Büşra'yı alıp, akrabalarının yanına götürdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kaş ile Anamur arasında bulunan ilçelerde fırtına beklendiği belirtilerek, rüzgarın hızının 8-10 kuvvetinde (80-105 km/saat) olacağı konusunda uyarılarda bulundu. Fırtınanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı başta denizci ve balıkçıları olmak üzere vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyardı. Açıklamada. metrekareye 200 kilogram yağış beklendiği bildirildi.

OKULLAR TATİL
Antalya Valiliği, hava muhalefeti nedeniyle merkez Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Kemer ve Muratpaşa ilçelerinde ilkokul, ortaokul,lise ve anaokulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. (DHA-İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler