HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Şiddet gören kadınların sadece yüzde 5'i güvenlik talep ediyor"

Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların sadece yüzde 5'inin koruma talep ettiğini söyledi.

"Şiddet gören kadınların sadece yüzde 5'i güvenlik talep ediyor"

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi Koordinasyon ve Farkındalık Yaratma Çalıştayı, Isparta'da düzenlendi. Barida Otel'deki çalıştayın açılış konuşmasını, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar yaptı. Kişiler arası şiddetin her geçen gün arttığını ve önlenememesi halinde yükselişe geçeceğini belirten Tuğgeneral Alpar, kişiler arası şiddetin 2020 yılında daha da artacağını söyledi.

'KADIN ŞİDDETİ SAKLIYOR'

Güvenliğin özellikle kadınlar için her zaman önde gelen ihtiyaçlardan biri olduğunu aktaran Tuğgeneral Alpar, şiddet gören kadınların güvenlik birimlerine başvuru oranının yüzde 5'lerde seyrettiğini kaydetti. Tuğgeneral Alpar, şöyle dedi:

"Güvenlik herkese ait bir sorumluluktur. Kocasından boşanan ve ayrılanların şiddete maruz kalma oranı yüzde 78. Bizim için yüksek risk grubu niteliği taşıyor. Kadınların yüzde 45'i 'Dayak yerseniz ne yaparsınız?' sorusuna 'Hiç bir şey yapmam katlanırım' cevabını veriyor. Güvenlik güçlerine başvuranlar yüzde 5 gibi bir rakama tekabül ediyor. Kadınların yüzde 20'si güvenlik güçlerinin görevlerini yeterince yerine getirmediğini düşünüyor. Buna göre çözüm güvenlik güçlerini eğitmek ve başvuru miktarını artırmak. Eğer kadında güvende hissetme duygusu yaratılamıyorsa, kadınların buralara başvurma düzeyi düşük kalmaya devam edecektir."

Jandarma olarak konuyu önemsediklerine dikkati çeken Tuğgeneral Güray Alpar, 8 bin personelin kadın ve aile içi şiddetin önlenmesine yönelik görevlendirildiğini açıkladı.

'BÜTÜN TOPLUMUN DUYARLI OLMASI GEREK'

Isparta Valisi Vahdettin Özkan da, aile içi şiddetin ilkel ve gayri insanı olarak toplumda fazlasıyla yaygın olduğunu belirtti. Vali Özkan şöyle konuştu:

"Aile içi şiddetle ilgili bir duyarlılık ikliminin oluşturulması, bütün toplumda gündem olması önemli. Bütün bunlar 1 günde olacak konular değil. Toplumun sosyal refah seviyesinin iyileşmesi kadınlar ve erkekler arasında daha adil ve daha eşit dağılımla ilgili bir durum. Ayrıca eğitimin bütün toplumda çok iyi yaygınlaşması gerek. Bütün kadın örgütleri başta olmak üzere STK'ların ve toplumun daha duyarlı hale gelmesi çok önemli. Bunun bitirilmesi yönünde bir kararlılık çok önemli."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler