HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sırrı Süreyya Önder: Bunun adı cinayet

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder asansörün düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL (ANKA) - İstanbul'da 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaat alanında incelemelerde bulunan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder olayın bir kaza değil cinayet olduğunu ifade etti.

Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan rezidans inşaatında asansör zemine düştü. Asansörünün yere çakılması sonucu 10 işçi hayatını kaybetti.

Olayın ardından inşaat alanına gelen HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü ile DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu olay yerinde inceleme yaptıktan sonra bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İnceleme sonuçlarını açıklayan Levent Tüzel, işçilerin elverişsiz koşullarda çalıştığını ve barındıkları yerlerin ilkel ve çağdışı olduğunu söyledi. İnşaata daha önce müfettiş gönderilmediğini belirten Tüzel, asansörün bozuk olduğu yönünde daha önce şirkete bildirimde bulunulduğu iddiasını da dile getirdi.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de inşaat alanını gezdiklerini, yaşam ve çalışma koşullarının sağlıksız olduğunu aktardı. Kürkçü, işçilerin kaldıkları yerlerin hijyenik olmadığını da çektiği bir fotoğrafı göstererek anlattı.

-"HANGİ KANSIZ GELİP BURADA BU CESETLERİN ÜZERİNDE SEFA SÜRECEK"-

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu bir kaza olsaydı eğer bir gün de bu işverenlerden birinin ölmesi gerekirdi değil mi? Bakın trafiğe kaza diyoruz zengini de ölüyor fakiri de ölüyor. Ama buraya kaza diyoruz, ölenlerin tamamı emekçi. Siz bir gün bir maden sahibinin madende öldüğünü duydunuz mu? Bir gün bu müteahhitlerden biri, kendi, çoluğu, çocuğu burada hayatını kaybetti mi? Bunun adı cinayettir."

Önder, sorumluların katil olarak yargılanması gerektiğini ifade ederek asıl sorumluların yargılanması gerektiğini belirtti. ANF'ye göre yapılan inşaatı "ucube" olarak nitelendiren Önder ayrıca, "İnsanların kanı üzerine burada oturmaya kim tenezzül edecek. Hangi kansız gelip burada bu cesetlerin üzerinde sefa sürecek. Böyle bir şey olmaz ya" diye konuştu. Aynı inşaatta daha önce bir işçinin daha hayatını kaybettiğini, bir de yangın çıktığını hatırlatan Önder, bunların kamuoyunda görünür olmadığını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler