HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Galatasaray Adası yıkılıyor, ekipler işleme başladı

Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan adadaki tüm yapılaşma, bu sabah erken saatlerde ekipler tarafından yıkılmaya başlandı. Galatasaray Adası'nda bir kepçenin beklediği görülüyor. Deniz tarafından bazı bölümlerin yıkıldığı görülürken, yıkıma kepçenin arızalanması nedeniyle ara verildi. HA'nın haberine göre; Sabah 07.00 sıralarında Galatasaray Adası'na gelen yıkım ekipleri, yoğun güvenlik önlemleri aldı. Gemi ile adaya götürülen dozer, yıkım çalışmalarına başladı. İşte yıkımdan ilk kare...

Son dakika! Galatasaray Adası yıkılıyor, ekipler işleme başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince Galatasaray Adası'nda bu sabah erken saatlerde yıkıma başlandı.

Saat 05.00 sıralarında Galatarasay Adası'na Heybelida Çıkartma gemisiyle bir iş makinesi getirildii ve adanın kapalı alanında yıkıma geçildi. Yaklaşık 2 saat sonra iş makinesinde çıkan bir teknik arıza nedeniyle yıkıma ara verildi.

İBB'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı yapıların zabıta tarafından yıkımı için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "İBB zabıta ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri, Kuruçeşme'de bulunan Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı yapıları yıktı. İBB Başkanlığı Encümenince yıkım kararı verilmiş, söz konusu karara ilgililerince mahkeme yoluyla itiraz edilmiştir. Sırası ile İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Danıştay 14. Dairesi ve en son tekrar Danıştay 14. Dairesinin 21.02.2017 tarihli kararı ile encümen kararı onanmış olup gerekli tebligatlar yapılmıştır. Zabıta ekipleri sabah saatlerinde yıkım çalışmalarına başladı" ifadeleri kullanıldı.

YIKIM ÇALIŞMALARI BUGÜN TAMAMLANACAK

Adadaki restoran çalışanları malzemelerini, eşyalarını dışarıya çıkardı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı yıkımda polis ve zabıta ekipleri ile deniz polisi de önlem aldı. Yıkım çalışmalarının bugün tamanlanması planlanıyor.

Çalışmalar sırasında karada çevik kuvvet ekiplerinin, denizde ise deniz polisi ve deniz zabıtasının güvenlik önlemi aldığı görüldü.

'YIKIM SONRASINDA SADECE KAYALAR KALDI'

Sarı kırmızılı kulübün Genel Kurulu'nun aldığı karar paralelinde iradesi yerine gelirken Ada’da şu anda Galatasaray’a yıkım sonrasında sadece kayalar kaldı.

Bu tesisin yıllardır kiracısı olan ve Galatasaray Genel Kurulu'nun aldığı tahliye kararına uymayarak tesisten çıkmayan Mehmet Koçarslan'ın parseli ile Galatasaray Kulübü'nün parselindeki yapılaşmanın da imara aykırı olduğu gerekçesiyle, adada yıkım işlemi gerçekleştirildiği ifade edildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler