HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika HSK'dan flaş karar! FETÖ ile mücadelede 8 yeni terör mahkemesi

FETÖ ile mücadelede yeni dönem! Son dakika haberine göre Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele için 8 yeni mahkeme kurdu. HSK 1. Dairesi, yeni kurulan mahkemelere heyetler atadı. Ayrıca HSK, İstanbul ve Ankara'da daha önce kurulmuş olan çeşitli mahkemelerde ikinci heyetler oluşturdu.

Son dakika HSK'dan flaş karar! FETÖ ile mücadelede 8 yeni terör mahkemesi

Son dakika haberine göre Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele için 8 yeni mahkeme kurulmasına karar verdi. Fethullahçı Terör Örgütü'n yönelik davalar arttıkça yargılamaları yapan mahkemelerin iş yükü de gittikçe artıyordu. Yargılamaların daha sağlıklı yürüyebilmesi için HSK İstanbul'da 6, Ankara'da 1 ve İzmir'de 1 olmak üzere 8 yeni terör suçlarına bakan mahkeme kurulmasına karar verdi. Sabah'ta yer alan habere göre HSK 1. Dairesi, yeni kurulan mahkemelere heyetler atadı.

Ayrıca HSK, İstanbul ve Ankara'da daha önce kurulmuş olan çeşitli mahkemelerde ikinci heyetler oluşturdu. Bu heyetler kuruldukları mahkemelerdeki dosyaların bir bölümünü devralıp mahkemenin yükünü hafifletmeye çalışacak.


En Çok Aranan Haberler